Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Meddig tart míg egy zsír új...

Meddig tart míg egy zsír új lánc fűrész úgy mond "bekopik"?

Figyelt kérdés

2024. júl. 28. 07:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Milyen fűrészed van?

Hivatalosan előírt bejáratási idő már nagyon régóta nincs.

Azonban, nyilván nem célszerű nyélgázon, 50cmes akácot dönteni az első tanknál.

Kibontod, összerakod, feltankolod olajjal és keverék benzinnel.

Itt megoszlanak a vélemények, hogy adjuk-e olajban dúsabb keveréket, mint amit a gyártó előír. Véleményem szerint egy picivel mehet több olaj, mint az előírás, tehát pl. Husqvarna fűrésznél 1:50 helyett 1:40, de ez csak az első pár feltankolásig.

Sokkal fontosabb, hogy a fűrésszel azonnal dolgozni kezdünk. Nincs alapjáraton pöfögtetés, vékony anyagot darabolni kell vele. Majd vastagabb fát darabolni, utána vékony fa döntése, majd vastag döntés.

Fontos azonban, hogy az első-második-harmadik tanknál 15-20 percnél többet ne dolgozz egyhuzamba a géppel, legalább 10 percig pihentesd.

Nagyjából 8-10 tank kifogyása

után bejáratott a gép.

2T olajból minimum félszintetikust használj.

2024. júl. 28. 08:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs már "bejáratás".
2024. júl. 28. 09:34
 3/9 A kérdező kommentje:

1# Stihl ms 212

2# igen ilyesmit is hallottam már!

2024. júl. 28. 15:37
 4/9 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

A Stihl egyáltalán nem ír elő bejáratást, HP Super, vagy HP Ultra zöld olajat használj hozzá.

Az MS 212 műanyagházas hobbi kategóriás gép, kisebb ház körüli munkákra, gyümölcsösben, tűzifa darabolásra ideális.

Amit érdemes betartani, hogy egyhuzamba max. 30-40 percig dolgozz a géppel és utána 15 perc pihenő. Hobbi kategóriás gépnél ez egész élettartam során betartandó.

Dolgozz a géppel az első feltankolás után, lépcsőzetes terhelést betartva, nincs igazából más teendő.

2024. júl. 28. 15:58
 5/9 A kérdező kommentje:
4# És talán ha tudsz még hozzá szólni, miért van az hogy ha gyorsan apró gázt nyomogatok elkezd fulladni?Egykor fullad egykor nem,amikor fullad akkor füstöt dob ki,a keverék tuti 1:50..amikor fát vágok nem fullad egyáltalán,csak idegesít hogy amikor üresen rá huzok egyszer jó egyszer meg fuladosan veszi fel a gázt.. miért lehet ez?A gép zsír új
2024. júl. 28. 22:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen amúgy tűzi fára vettem évente 20m maximum
2024. júl. 28. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:

#4 vagyok.

Ez érdekes jelenség, gázadásra gyorsan felkéne pörögnie. Ha használt gép lenne, akkor légszűrőt mondanék először, de mivel dobozos gép így nem lehet koszos légszűrő.

Dolgozgass a géppel, aztán ha tovabbra is fennáll az, hogy gázadasra befullad, vissza kell vinni a Stihl-hez, lehet állítanak a karbin, az alacsony fordulatszámú csavaron "L" jelű.

2024. júl. 29. 07:22
 8/9 A kérdező kommentje:
7# Felveszi a gázt de ha gyorsan aprón nyomkodod valameddig felveszi aztán fullad (néha jó néha fullad)főleg ha felpörgetem és kicsit vissza engedem és újra fel akarom pörgetni persze fában nem fullad egyáltalán nem értem talán valamit állítani kellene "LA" ?
2024. júl. 29. 07:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Az LA csavar az alapjárat állító csavarja, ha magas az alapjárat, tehát alapjáraton viszi a láncot, akkor balra, kifelé hajtva lehet csökkenteni.

Ha pedig alacsony az alapjárat, akkor jobbra, befelé hajtva lehet növelni.

De, szerintem ha vágáskor nincs vele baj, felpörög ne állíts semmit rajta.

2024. júl. 29. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!