Mennyi idő alatt állítják ki személyesen a születési anyakönyvi kivonatot, ha pótolni szeretném?
Ez egy jó kérdés. Nekem a névváltoztatás miatt kellet új anyakönyvi kivonatot csináltatnom, de nem emlékszem arra, hogy lett volna várakozási idő. Úgy dereng, szinte azonnal megkaptam, amint leadtam az igényem.
De ez már nagyon régen volt, több, mint 10 éve. Nem tudom, ma mi a helyzet.
Meg az is lehet, rosszul emlékszem
"Az anyakönyvi kivonat kiadására irányuló kérelem elbírálásának ügyintézési határideje – ha a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján a tényállás tisztázott – 8 nap, egyéb esetekben 15 nap."
Erre jön még a postázási idő, ha papír alapú.
Ha személyesen mész annak a településnek az anyakönyvi hivatalába ahol születtél, akkor 20 perc.
Ha már van elektronikusan a születésed, akkor országosan bármelyik anyakönyvi hivatalban 20 perc. Máskülönben jól írták 8-15 nap plussz postázás, ez település függő.
Persze ha nincs előtted sor. Sorszámot, vagy időpontot kérjél. Előtte telefonon kérdezd meg kell-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!