Ha meghal a lányom, aki gyermektelen és pár nèlküli,ki örököl? Az apja már nem él, és van két testvére. Nagy kölcsönt vettünk fel közösen. Együtt lakunk, a lányom tulajdonában, és nagy félelmem,ha baleset éri, mi lesz a fizetéssel.
Magyarországon egyenesági öröklés van, ami ugye általában a gyermek öröklését jelenti, de ha az elhunytnak nincs leszármazottja, akkor az egyenes ág felfelé is működik. Tehát ilyenkor a szülő örököl.
Majd ha a szülő meghal, akkor fognak örökölni az életben maradt gyerekei (a testvérek).
Még egy sima személyi kölcsönnél is fel szokták ajánlani a hitel biztosítást. Ti nem kötöttetek?
Menjetek be a bankba és kérjétek utólag. Nekem a 2millióra havi 4 ezer Ft. Annyit bőven megér, ha történne velem valami,ne a fiam örökölje az adósságot.
Ezen kívül lehet életbiztosítást is kötni, ott meg az örököl, akit megadnak kedvezményezettnek.
A lányodat nem félted, ha te halsz meg előbb, akkor neki kell fizetni a hitelt, illetve a testvéreinek is, mivel mindannyian az örököseid.
Szomorú, hogy csak magad miatt aggódsz!!!
A lànyom vállalkozó,ez egy szabad felhasználású hitel,ahol a bank érdekes számítása alapján szükséges volt az én nyugdijamat is belevonni.
A hitelt jelzáloggal vette fel.
A félelem alapja, hogy már volt balesete az autóval.
A helyzet nehézsége, hogy baj esetén, 2 cicát és 3 kutyàt is gondoznom kellene.
Már ez elviszi a nyugdijamat.
Az élet rendje, hogy én menjek el hamarabb.
Remélem így lesz !
Köszönöm a válaszokat !
Attól még lehet biztosítást kötni a hitelre!
A lányod gondolom tisztában van vele, hogy mekkora teher lenne ez számodra. Vagy kössön biztosítást a hitelre, vagy életbiztosítást, aminek te vagy az egyedüli kedvezményezettje és annyit fizet, hogy fedezze a hitelt.
Le kell ülni és megbeszélni, nem szabad homokba dugni a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!