Ha a zálogházban elvesztek az ékszereim, nem tudtam kiváltani de van ott törzsvásárlói kártyám ,azt megtarthatom ?
Figyelt kérdés
júl. 25. 17:22
1/7 anonim válasza:
Ha a zálogházban lévő ékszereid elvesztek, akkor a zálogház köteles a teljes értékre kártalanítani. Mondjuk a becsértéke 1 600 000 Ft volt, kaptál rá 300 ezer forintot, akkor neked jár 1 300 000 Ft. De ha perelsz, akár még több is. Ennek többféle jogalapja is lehet.
2/7 A kérdező kommentje:
Tényleg ? Ha nem tudtam kiváltani sem, még én kapok pénzt rá ?
júl. 26. 10:34
3/7 anonim válasza:
Várj! Ne zagyválj! Mit értesz az, hogy elvesztek? Nem váltottad ki időben? Akkor nem elvesztek, hanem értékesítették.
Az elveszett azt jelenti, hogy amikor még időben mentél volna kiváltani, akkor nem találták, nem tudták visszaadni.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem váltottam ki időben.
júl. 26. 11:20
5/7 anonim válasza:
Akkor nem veszett el. Az adott zálogház szabályzatát olvasd el, vagy kérdezd meg.
6/7 A kérdező kommentje:
Kényszerértékesítésre van írva, de van valami pénz visszafizetési garancia is, ha nagyobb összegért tudják eladni, mint amennyit ér.
Ez mit jelent?
júl. 26. 12:07
7/7 anonim válasza:
Először magyarul kellene megtanulnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!