Hogy kell megoldani? : írj legalább három egyentelet, amelynek a gyöke -3.
Figyelt kérdés
2010. nov. 1. 10:16
1/10 anonim válasza:
olyan szám aminek a gyöke minusz ??? Ismételd át a matekot szerintem...
2/10 A kérdező kommentje:
de a matek tanár adta fel így a példát!
2010. nov. 1. 11:18
3/10 anonim válasza:
Nincs olyan szám, aminek a gyöke minusz lenne.
4/10 anonim válasza:
de én is ezt mondom :) olyan szám nincs aminek a gyöke minusz lenne! Próbálgasd csak a számológépen... beírsz egy számot megnyomod a gyökjelet és egyik esetbe sem lesz minusz az eredmény :)
5/10 anonim válasza:
:)
Gondolom csak "beugartósnak" adta :P :)
7/10 anonim válasza:
de a másodfokú egyenleteknél a megoldást gyöknek is nevezik.
8/10 anonim válasza:
Öregem, ennyi IQ bombát egy helyen...
A feladat azt kéri, hogy írj föl legalább három olyan egyenletet, amelyeknek a megoldása -3. Itt a gyök és megoldás szinonimák.
Mittomén, itt egy nagyon egyszerű: -3x = 9
Ha megoldod, akkor kijön, hogy x = -3.
Ennyi.
Amúgy, léteznek olyanok, hogy komplex számok, ezeknek a négyzetgyökei lehetnek negatív számok is.
9/10 anonim válasza:
Amúgy igazuk van az előttem szólóknak , a számológép se ad ki negatív számot, de szerintem 9-nek a gyöke lehet -3. (-3)X(-3) = 9
10/10 anonim válasza:
"de szerintem 9-nek a gyöke lehet -3"
Az, hogy szerinted lehet, az egy dolog. Amúgy nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!