Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az üvegpalackokat - ha visszav...

Az üvegpalackokat - ha visszaveszi őket az új REpont automata (ezt nem tudom) - hogyan kezeli a gép?

Figyelt kérdés
Pl egy sörösüveget betesz egy sörösrekeszbe, egy szörpöst a szörpösbe, borost a borosba?
júl. 18. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Üveget nem vált vissza, csak műanyagot és fémet, azokat pedig helyben bezúzza.
júl. 18. 20:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

De visszavált üveget is.

Idézet a Repont visszaváltó rendszer GYIK menüpontjából:

"Mi történik az eddigi visszaváltható palackokkal?

Továbbra is visszaválthatóak lesznek de az egyszer használatos termékkel ellentétben nem minden hol csak azokban az üzletekben ahol árusítják is azokat."

Pl.ha te visszaváltanál Heinekenes sörösüvegeket a Lidlben, viszont ott mondjuk nem árusítják, akkor nem tudod ott visszaváltani....ergó célszerű ott, ahol eleve vetted.

júl. 18. 20:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Összetöri az üveget. Többször váltottam már vissza ilyen borosüveget, volt mikor Aldiban vettet Lidl-ben lévő REpontban és fordítva. Simán ment. Mikor behúzta az üveget, hallani lehetett, hogy összetöri azt.
júl. 18. 20:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Miért törné össze? Újból töltenek bele italt, miután kimossák.
júl. 18. 21:18
 5/9 A kérdező kommentje:
Többször? Alig két hete üzemelnek az automaták. Nem valami régebbi dologgal kevered?
júl. 18. 21:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem keverem semmivel, az automaták már régebb óta üzemelnek, csak most jelentek meg nagyobb mennyiségben a betétdíjas üvegek, alu dobozok, müanyag flakkonok. Hogy miért töri össze? Csak tippelni tudok. Így nem telik meg olyan hamar a készülék. Ezek a borosüvegek korábban nem voltak betétdíjasok, eddig sem töltötték újra. Jobb esetben mentek a szelektív üveggyűjtőbe.
júl. 18. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
(Tudom, voltak korábban is betétdíjas borosüvegek, de azokat nem a REpont készülékben lehetett visszaváltani.)
júl. 18. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
én már raktam bele üveget, 3 deciset és fél litereset is, mindkettőt hátravágta nagy csörömpöléssel, és üvegtörés hangot hallottam, szóval vagy az tört amit bedobtam, vagy az előtte lévők közül valami
júl. 22. 17:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Az egyutasat (ami fixen 50 forint) összetöri, azt majd olvasztva fogják újrahasznosítani. Ami többutas (fektetett palack logóban változó összeg), azt szépen beleereszti egy rekeszbe, az megy majd vissza a gyártónak, aki kimossa és újratölti. Ezek voltak eddig "a betétdíjas termékek", mint pl. a szörpös üveg.
júl. 31. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!