Írtam zenéket,egyik barátom segít elkészíteni a zenei alapot hozzá. Hogyan tovább? Mit tehetnék hogy másokhoz is eljusson amit üzenni szeretnék a zenéimmel? Van e valami jogi alapja neki? Pl hogy ne vegye át más a zenéim? Köszönöm ha segítesz
Nem kicsit gondolkodom másként, mint te, kérdező!
Ha valaki átveszi az általad írt zenéket, dalokat - úgy, hogy ezzel nem tesz szert semmilyen bevételre, - akkor azt vedd megtiszteltetésnek!
Aki ilyet tesz, elismer, tisztel, értékeli az alkotásaidat!
Nem tudom, gondolkodtál-e már azon, amit most fogok írni?
Az ember nagyon hosszú ideje jelen van az élővilágban és egész fennmaradását végig kísérte a zene, ill. dal.
A másik körülmény, hogy az emberi beszéd - a 3400 Hz-es sávszélességével - és hallástartományának korlátaival viszonylag korlátolt hangzásvilágban képes gondolkodni, alkotni, információt, érzelmeket, gondolatokat, mondanivalót átadni társainak.
A harmadik körülmény, hogy az emberi elme befogadó képességének is vannak korlátai, - lehet irkálni olyan dalokat, amelyről úgy véljük, még senki nem írt olyat, de ezek többségét már képtelen az ember zeneként, művészi értékként befogadni, mert emészthetetlen a legtöbb ember elméjének.
Lényegében a mondanivaló maradt az egyetlen, amely által újat tud nyújtani manapság egy zenész, - mert kimerült a hangzás, ill. ütemvilág.
Az is egy eléggé érdekes ellentmondás részedről, hogy segít valaki elkészíteni a "te művedhez" zenei alapokat, majd SAJÁTODKÉNT próbálsz "basáskodni" a született tartalom felett!
Soha nem értettem, hogy miért fáj valakinek a zenéjének felhasználása, publikálása, ha azzal a felhasználó nem okoz neki sem anyagi, sem erkölcsi szinten kárt!
Erről mindig az Omega vergődése jut eszembe, - amikor a "Gyöngy hajú lány" dallal összefüggésben csinálják a fesztivált. Mondjuk ott felmerül az anyagi haszonszerzés, - ami szintén nem etikus, - de megkérdőjelezem, hogy egy nem nélkülöző zenésznek érdemes-e eddig a szintig lealacsonyodnia.
Én is írtam dalokat, - volt, amelyeket az egész ország hallgathatta, anno, - de fel nem merült bennem soha, hogy elkezdjek azon vergődni, hogy ki, hol, mikor, miért, milyen alkalomból és mire használja fel a dalt, mert megtiszteltetésnek vettem, hogy voltak, akiket érdekeltek a dalok.
Na mindegy!
Különbözőek vagyunk!
Hát, kérdező... tehát a barátod ingyen besegített neked, hogy legyen zenéd, és most az a problémád, hogyan tudsz ebből úgy anyagi hasznot szerezni, hogy senki más ne járjon jól vele, csak te.
Miből gondolod, hogy erre itt ingyen kapsz majd tanácsokat?
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudom merre induljak el, szeretném ha eljutna emberekhez mind az,amit üzenni szeretnék.
Nem vagyok mai fiatal,és nem élek MO-n.
Hamarosan meglesz a felvétel,és a klipp is.
Gondolom,emberek vagyunk,és ott segítünk ahol tudunk.
Anyagi része?
Tudod,a nulláról indultunk férjemmel,emelett mindig segítettünk az embereken,hol élelem,hol ruha,munka.
De ebbe ne menjünk bele.
Bízom benne hogy kapok válaszokat.
A probléma már ott kezdődik, ha valaki nem azért kezd el zenélni, mert mondanivalója van az embereknek, - hanem azért, hogy anyagi forrásokat kovácsoljon magának. Érezhető egy előadó stílusán, hogy miért van a színpadon, - gyakran a háttérben vonagló testnevelés szakos fiúk-lányok és a csillogó villogó hacuka, fényeffekt sem tudja palástolni a valóságot.
Voltak olyan emberek - és sajnos lesznek is, - akik a bekapcsolt mikrofon, kamera mögött teljesen másnak próbálják mutatni magukat, mint akik valójában, de ez csak addig szokott így lenni, amíg egyszer nem marad véletlenül bekapcsolva csak az egyik is. -Előbb-utóbb lehull a lepel minden anyagias, képmutató emberről.
Nekem tökéletesen elég volt anno, hogy el tudtam jutni a koncertjeink helyszínére és utána haza. Ittam két sört az este folyamán és tökéletesen elég volt nekem a közönség irányomba mutatott szeretete azzal a tudattal, hogy azon az estén is adtam valami olyat sok embernek, amelyért képesek voltak az előadás helyszínére oda utazni. Igyekeztem minden alkalommal a maximumot nyújtani, - tudtam, hogy ennek egyszer vége lesz és hiányozni fog a közönség szeretete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!