Kéztő alagút szindróma? Mit lehet tenni?
Semmi bajod nem lesz, mindenki ütötte már be azon a bizonyos rossz helyen a könyökét. Ha nagyon aggódsz, szedj be 1 doboz ilyet a betegtájékoztatóban foglaltak szerint:
Engem operáltak ezzel a diagnózissal. Semmi különös, csak mkellemetlen, mert be avn köt ve a kéz.
Nekef aligha ez a bajod. Nálam úgy nyilvánult meg, hogy az egyes ujjaimhoz veeztő idegszál kiduzzadt a tenyerembe, fájt, nem mtudtam az ujjaim rendesen beahjlítani, gyenge volt a szorításom.
Menj orvoshoz! Esetleg kapsz tőle beutalót ideggyógyászhoz.
3/3 Köszönöm az értelemes segítő választ!
Esténként elkezd bele-bele nyilalni a karomba illetve napközben ha úgy tartom fáj az egész alkarom illetve este elkezd zsibbadni az ujjam és fáj a tenyerem de napközben se nagyon tudom jol hajlitani az utolsó két ujjam. Ha fe.megyek a kórházba mire számíthatok pihentető gipsz?
Azt íromle, ami velem történt a kezeléskor: A háziorvosom utalt neurológushoz. Meghallgatta a tüneteimet (lásd fentebb), kérte, hogy szorítsam meg jól a kezét (gyengén tudtam, mert fájtak a tenyeremben az ujjaomhoz futó inak. Beutalt operációra. Ott pár centis sebet ejtettek a tenyeremen (érzéstelenítéssel), ellátták a sebet, bekötötték. Víz nem érinthette. Ellenőrzésnél levették a kötést, de nem emlékszem, hogy bekötötték-e újra (talán) miután ismét kezelték a sebet (kenőcs), de az már jóval kiksebb kötés volt. Talán 2 hét után már nem volt kötésem.
Ne aggódj, ha operálni kell, minimális a fájdalom (mégiscsak seb van!) a gyógyulás alatt. Minden jót, jó egészséget!
5/5 elnézést a rossz ertékelésért! Nem szándékosan történt...
Köszönöm szépen, viszont kívánom!
Nem tudom hogyan kell megnézni, hogy ki hogyan érékelt, de nem is érdekel.
Én csak akkor szoktam nagy ritkán megnézni, ha valaki értékelésénél már megjelenik egy körben a szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!