Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kéztő alagút szindróma? Mit...

Mate022 kérdése:

Kéztő alagút szindróma? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Ma bevertem a könyököm hátulról. Éreztem hogy az ideg megüdődik. Azóta fáj a helye és az alkarom is nyilal illetve zsibbad a kisujjam. Lehet valami komolyabb következmény? Ha igen mi a teendő? Gipsz?
2024. júl. 16. 17:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Majd elmúlik. A szindróma nem ez.
2024. júl. 16. 18:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajod nem lesz, mindenki ütötte már be azon a bizonyos rossz helyen a könyökét. Ha nagyon aggódsz, szedj be 1 doboz ilyet a betegtájékoztatóban foglaltak szerint:

[link]

2024. júl. 16. 18:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Engem operáltak ezzel a diagnózissal. Semmi különös, csak mkellemetlen, mert be avn köt ve a kéz.

Nekef aligha ez a bajod. Nálam úgy nyilvánult meg, hogy az egyes ujjaimhoz veeztő idegszál kiduzzadt a tenyerembe, fájt, nem mtudtam az ujjaim rendesen beahjlítani, gyenge volt a szorításom.

Menj orvoshoz! Esetleg kapsz tőle beutalót ideggyógyászhoz.

2024. júl. 17. 08:05
 4/9 A kérdező kommentje:

3/3 Köszönöm az értelemes segítő választ!

Esténként elkezd bele-bele nyilalni a karomba illetve napközben ha úgy tartom fáj az egész alkarom illetve este elkezd zsibbadni az ujjam és fáj a tenyerem de napközben se nagyon tudom jol hajlitani az utolsó két ujjam. Ha fe.megyek a kórházba mire számíthatok pihentető gipsz?

2024. júl. 17. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Azt íromle, ami velem történt a kezeléskor: A háziorvosom utalt neurológushoz. Meghallgatta a tüneteimet (lásd fentebb), kérte, hogy szorítsam meg jól a kezét (gyengén tudtam, mert fájtak a tenyeremben az ujjaomhoz futó inak. Beutalt operációra. Ott pár centis sebet ejtettek a tenyeremen (érzéstelenítéssel), ellátták a sebet, bekötötték. Víz nem érinthette. Ellenőrzésnél levették a kötést, de nem emlékszem, hogy bekötötték-e újra (talán) miután ismét kezelték a sebet (kenőcs), de az már jóval kiksebb kötés volt. Talán 2 hét után már nem volt kötésem.

Ne aggódj, ha operálni kell, minimális a fájdalom (mégiscsak seb van!) a gyógyulás alatt. Minden jót, jó egészséget!

2024. júl. 18. 08:15
 6/9 A kérdező kommentje:

5/5 elnézést a rossz ertékelésért! Nem szándékosan történt...

Köszönöm szépen, viszont kívánom!

2024. júl. 18. 09:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogyan kell megnézni, hogy ki hogyan érékelt, de nem is érdekel.

Én csak akkor szoktam nagy ritkán megnézni, ha valaki értékelésénél már megjelenik egy körben a szám.

2024. júl. 18. 11:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor semmi probléma. Csak azért írtam mert valakinek ez nagyon nagy gond. Még annyi kérdésem lenne hogy Sürgőségire ha felmegyek ellátnak?
2024. júl. 18. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, mert ezzel hónapokig is elélhet az ember.
2024. júl. 18. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!