MPL házhozszállításnál mikor jönne kb a futár?
Ha küldenek nekem valamit MPL-el Budapestről, akkor mikorra hozza ki Gyömrőre? Ugyebár nincs olyan messze, ezért érdekelne. Kb hány nap, illetve a nap melyik szakában lenne várható? Telefonon hívnak előre, ha úton van a futár?
Illetve, ha előre kifizetem az egészet az eladónak (aki feladja a csomagot), akkor nekem átvételkor ugye már nem kell fizetnem semmit?
1-2nap.
A kézbesítőre van bízva hogy milyen sorrendben megy a címekre.
Vagy hív vagy nem...
Mit beszéltél meg a feladóval,csak a termék árát vagy a + szállítási költséget kifizetted?
Termék árát és a szállítást is egyben utaltam át a feladónak.
Ha ideér a futár, akkor azért ugye hív? Mert a csengő nem működik.
Vagy rosszabb esetben simán berakja a kerítésen?
#3-mas. Postánál ez nem mindig működik így. Nekem szólt a fickó, hogy nem tudja kihozni a csomagot, mert nem esik útba (másik körzetben jár, nem is érti, miért nála volt a csomagom), de majd következő munkanapon hozza házhoz egy kolléga. Ehelyett 3 munkanappal később letétbe tették egy postára, és az eredeti futár azt rögzítette be a rendszerbe, hogy "ügyfél kérésére későbbi időpontban kézbesítés".
A kérdezőnek: A posta futárok általában nem telefonálnak, legalábbis itt Somogy megyében a Székesfehérvári osztály égisze alatt. Simán lehet, hogy akkor se hív, ha nem jó a csengőd, simán csak otthagyja az értesítőt. Nekem azt mondták, hogy ha az első kézbesítési kísérlet meghiúsul, akkor először a postán őrzik (5 vagy 10 munkanap, a feladótól függően), majd ha akkor se veszed át, akkor megkísérlik újból házhoz vinni. Hogy mi a valóság, azt nem tudom, és a Postánál semmi sem lehet készpénznek venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!