Milyen módon lehet a kormányt perelni az alapvető emberi jogok megsértéséért?
23. Ma már megkerestem,nem fogom a te kedvedért még 1x,bár bánom,hogy nem mentettem el.
24. Nem vagyok oltástagadó,igaz, bánom mint a kutya,hogy beadattam a covid oltást. Ebbe meg most végképp nem akarok belemerülni.
"Olvasd el az ENSZ emberi jogok határozatát."
Elolvastam, de nem szerepel benne olyan pont, ami akadályozna ilyesmit.
Egy szűrővizsgálat milyen méltósághoz való jogot sért? Az oltásra még lehetett mondani, hogy van egy elvi egészségügyi kockázata, de egy szűrés téged miben veszélyeztet?
Másrészt vakon vagy még mindig:
"Egészségügyi ellátás során az emberi méltósághoz való jog akkor érvényesül, ha a betegellátás során a betegekkel emberhez méltóan bánnak."
Ez nem ütközik egy szűréssel, ott is a méltósághoz való jogot betartva fogják elvégezni azt.
Az önrendelkezést is felülírhatja törvény:
"A beteg - önrendelkezési jogával összefüggésben - szabadon eldöntheti, hogy kíván-e egészségügyi ellátást igénybe venni, mely beavatkozások elvégzésébe egyezik bele, illetve melyeket utasít vissza. Ezen jog azonban bizonyos - törvényben meghatározott - esetekben korlátozható. "
Ebben az esetben nyilván nem kívánságműsor amit törvény ír elő. Besorozásnál sincs olyan kérdőív, hogy inkább haza szeretnél-e menni, és pipáld be itt.
De a legfontosabb: nem hoztak semmilyen törvényt. Csak bedobtak egy javaslatot, és már kitört a hisztéria. Mielőtt ebből bármi is lenne, azt előbb meg kell vitatni, kidolgozni, elfogadtatni, megszavazni és valahogy bevezetni. A valóság az, hogy lassan több kórházi osztályt zárnak be, mint tartanak fent azokban a csernobili romokhoz hasonló épületekben. Ez a 'most mindenki el fog menni ezentúl rendszeresen vizsgálatokra' egy utópia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!