Anotalkon ranyomtam vmi linkre es azt irta valaki h megvan neki az ip cimem es tudja a varost ahol lakom mit csinaljak? Nagyon aggodom
Figyelt kérdés
jún. 28. 15:55
1/2 anonim válasza:
Akkor sem tud ezzel az információval semmit kezdeni, ha valóban megszerezte. Az IP cím alapú lokáció nagyon pontatlan, akár több tíz kilométert is tud tévedni. Legjobb esetben is csak város szintig tud visszakövetni egy eszközt, az semmire nem elég.
Legközelebb ne kattints idegen linkekre, ne fogadj el ismeretlenektől küldött fájlokat, csatolmányokat. Sokkal rosszabbul is járhattál volna, ha egy zsarolóvírust töltetnek le veled, és minden fájlodat titkosítja, zárolja.
2/2 anonim válasza:
Ezzel semmi dolgod nincs. Legfeljebb cseréld le a jelszavaidat mindenhol, és persze használj jogtiszta szoftvereket. Egyébként pedig egy proxy IP-címből kb nem deríthető ki semmi, ez nagyon gyenge fenyegetés. Akkor lehet alapja, ha több információ is társul mellé. Ez csak egy gyenge botnetes phising-kísérlet lehet. Pl. én is kaptam már olyan e-mailt (a munkahelyi e-mail címemre [miután a főnököm egy nem jogtiszta szoftvert telepíttetett velem]), amiben az állt, hogy felvételei vannak a laptopom kamerája által arról, hogy én kielégítem magam a munkahelyemen, munkaidőben, és persze xy értékű (forintba átszámolva párszázezer forintnyi) kriptovalutáért cserébe nem teszi ezt közzé az ismerőseim és a főnökeim számára. Nos, biztosan vannak olyanok, akiknek ennyi elég a megfélemlítésükhöz, én viszont soha nem csináltam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!