Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez hogy működik vagy miért...

Ez hogy működik vagy miért van ? Vagy hogyan van ?

Figyelt kérdés

Szerintetek hogyha valaki nálunk idősebb és tapasztaltabb az még nem azt jelenti, hogy okosabb és intelligensebb nálunk?

Vagy a tapasztalatnak van némi köze a dolognak vagy az intelligenciának?

Mert néha mikor nálam idősebb meg tapasztaltabb emberrel is beszélek mintha nem mindig mernék valamiért ellene megszólalni

#élet #intelligencia #Tapasztalatat
jún. 27. 08:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ! 5-10 év alatt sok mindent elérhet és felfoghat az ember. Ennyi idő alatt sok új tapasztalatot és meggyőződést szerezhet. Én jó magamon tapasztaltam, hogy 20-25 között alig volt változás gondolkozás terén, de azért ott is volt bőven, de 25 és 27 között változtam meg teljes mértékben. Sokkal komolyabb lettem mint azelőtt, sokkal inteligensebb lettem az akkori énemhez, sokkal jobban tudok tanulni, öszpontosítani, és sokkal jobban tudom, hogy nekem mi kell az életből, és azt hogy tudom pontosan elérni. Sokkal céltudatosabb és kitaartóbb vagyok mint azelőtt, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és derűsebb. Egyszóval nekem ez az a időszak, ahol drámaian beindult a felfogásom és belátásom az életre és a jővő felé. 27f
jún. 27. 08:55
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
20-30 éves korban kíméletlen magabiztossággal tudunk mindenkinél jobban mindent. (Még ha ezt nem is hangoztatjuk.) Kb 40 felé kezdünk "bölcsülni", leszűrni olyan élettapasztalatokat, amik birtokában már érdemes élni. 60-65 felé lelassulunk, megfontoltabbak leszünk, jobban figyelünk a környező világra, embertársainkra, múltbéli hibáinkra, és qurvára frusztráló, hogy ezt a felgyülemlett tudást nem tudjuk továbbadni, mert nincs rá vevő. Ahogy 20 éve minket se érdekeltek az öregek szövegei, a következőgenerációt se érdekli a mi "okoskodásunk".
jún. 28. 19:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Egyébként meg mivan abban , hogyha valaki nála idősebb emberrel beszél szerintem nincs abban semmit sőt olyankor a személyisége is érettebbé és bölcsebbé válhat.
jún. 29. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!