Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy megtudjam...

Mit tegyek hogy megtudjam inni az alkoholt?

Figyelt kérdés
Nos, nagyon szeretek berúgni, stresszes vagyok és néha jó ellazulni, havi egyszer. De irdatlan mennyiségű alkoholra van szükségem hogy berúgjak, ha keverem akkor kb 6-7 teli feles porhár, de ha egy fajta alkoholt iszok, pl pálinkát, akkor egy egész üveg, igazából 60 kiló vagyok es 170 magad szóval nem is értem… a lényeg az, hogy nem megy le a torkomon, akàr 1 pohártól is elkezdek öklendezni, ezért sörrel vagy kólával kell lekisérjem, ami meg nem esik jól, van valami taktika?
2024. jún. 22. 16:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Azon nem gondolkodtál, hogy a problémád gyökeréig le kellene ásni, rendezni magadba s utána felszabadultabban élnél?

Jómagam is voltam kritikán aluli állapotban, lélekben is testileg is és anyagiakban is.

Tudnék mesélni, ám nem ez a lényeg.

Hanem az, hogy akármennyire is volt szar a jelen, tudtam, hogy nem tart örökké. Főleg ha nem menekülök, hanem szembe nézek vele. Ha ordítva, ha sírva-zokogva, ha testi határaimat is feszegetve...

Ha sikerül rendet raknod, megtanulod kezelni önmagad működését, sokkal könnyebb lesz, sőt felszabadító érzés.

S remélem nem most mentél a boltba el 2 sörért, hogy abba fojtsd bánatod.

Legyél erős és tudatos! Ha nem megy egyedül, kérj segítséget! Nem szégyen!

Az alkohol pedig nem minden esedbe felejteti a dolgokat.

Pl húgom esetében a bódult állapotok után volt a legrosszabb lélekben.

Komoly pánikrohamokban kezelzem, hogy pl ne ájuljon el, ahogy kapkodta a levegőt a Hiperventilláció miatt.

Le kellett fognom izomból az orrát, száját időnként, hogy ne jusson hirtelen túl sok oxigén a szervezetébe, amit egy ájulás követ.

Az, hogy a tested úgy reagál az alkoholra annak is oka van.

Valaki teste kilöki, valakié igyekszik feldolgozni, valakinek meg bent marad, de KO és csak van vagy bealszik.

Stb.

2024. jún. 22. 17:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Professzionális alkoholistaként azt javaslom, hogy ne egyszerre próbáld meginni az egészet, illetve találd meg a neked való italokat. Például én vörösbortól és tequilától még soha életemben nem rúgtam be, mert kb azonnal kijönnek belőlem, még a gondolatuktól is hányingerem van.
2024. jún. 22. 18:37
 3/11 A kérdező kommentje:
1-es, sajnálom ami a hugoddal történt, de nálam ne menjünk bele ilyen komoly dolgokba, legalábbis rám nèzve, a boltba pedig nem megyek le sörért mert van itthon kb 6 de lehet több, ezen felül van kb 6 üveg likőröm, még fehér csokis is, 3 üveg pálinkám, tequilám, whiskym, de már lassan egy vagyont fognak érni, annyi ideje érlelődnek a polcon, mert nem bírom meginni, még ritkán sem, mert öklendezek tőle, szóval csak egy tanácsot szerettem volna, hogy hogyan könnyíthetném meg az ivást, de ritkán, melózok egy héten 5 napot, elég megterhelő fizikai munkát végzek, nem lenne esélyem inni, mert nem akarok elveszíteni egy szem szál semmire kellő munkámat, szóval nem, nincs semmi bajom, neked pedig azt tanácsolom, hogy ha a hugod ezt teszi, hagyd elájulni máskor, ha sokszor beájul biztos egy idő után már nem fog, nehezen értem hogy mi válthat ki belőle ekkora sokkos állapotot, ahhoz valami nagynak kellett történnie, de ha valami fáj, nem menekülhetünk, minden sebnek fájnia kell, mert ha sokat fáj, elmúlik az érzés, ja és ha befogtad az orrát akkor ilyenkor nem szakad be a dobhártyája?
2024. jún. 22. 19:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Arra mondjuk nem gondoltál hogy nem az átkozott piálással vezetnéd le a stresszt, és azzal hogy a sárga földig iszod magad??

Találj valami hobbit, kikapcsoló programot....sokkal jobbat teszel magadnak is és a pénztárcádnak is.

2024. jún. 22. 21:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát az a baj hogy nem esik jól. Te nem berúgni akarsz, hanem kikapcsolni az agyadat. Gyorsan nagy mennyiséget bevinni és KO. Ez ellen próbál tiltakozni a tested.

A másik gond meg az lehet hogy nem bírod a piát. 6-7 feles az nem túl sok. Még rendes 50+-os házipáleszből se. Az irdatlan mennyiség az ettől nagyon messze van.

Az a taktika az hogy nekiállsz edzeni. Rendszeresen iszol. És nyújtsd el a piálás. Ne 10 perc alatt akarj berúgni, hanem órák alatt.

2024. jún. 23. 06:57
 6/11 A kérdező kommentje:
4-es, bocs h nem vagyok szentlélek, ha szar kedvem lenne akkor drogoznék, nem piálnék és NEM HAVI 1SZER RUGNEK BE, de mar kételkedem az értelmező képességedben
2024. jún. 23. 10:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Képzeld tudtam értelmezni az írásodat, bármily hihetetlen is számodra...

De továbbra is tartom hogy nem a beb**szással kell levezetni a stresszt, akár havi egyszeri eset, akár mindennapos.

Amúgy nálam is hasonló a helyzet mint a #6-os írja. Még soha nem voltam berúgva, nem tudtak leitatni,stb. mert egy adott mennyiség után egyszerűen nem megy le több, a szervezetem nem fogadja be (nem az hogy megiszom,de kihányom, hanem egyszerűen nem tudom meginni sem)

2024. jún. 23. 12:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nem bírod ha havi 1x akarod magad kiütni.... Gyarkorolj sokat ifjú padawan!
2024. jún. 25. 14:49
 9/11 A kérdező kommentje:
7-es, bocs ha megbántottalak, nem úgy értettem, tudom hogy jót akarsz, de nem értesz engem, igen van egy szint hogy az ember mindent kihány, de én valami tanácsot akartam hogy ne legyen olyan rettenetes ízű a pia, hogy ne azt érezzem minden pohárnál mintha húgyot innék, én nem a határomra gondoltam, biztos van neked is olyan alkohol amit megittál, kihánytál és ha most megérzed a szagát akkor màr kiráz a hideg, na nekem az összesnél ez van, erre akarok tanácsot.
2024. jún. 26. 20:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Pl.: van egy ismerősöm akivel ha közösbe veszünk egy üveg vodkát megiszik két kortyot rendkívül gyorsan, mindig mondom neki, hogy azta hogy lehúzod, majd odaadja az üveg alkoholt aminek még a 90%-a meg van, majd mondja hogy igyam meg mert ő már csatt részeg, én pedig leszenvedem a torkomon azt az üveg alkoholt és nem vagyok berúgva
2024. jún. 26. 20:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!