Mit tegyek hogy megtudjam inni az alkoholt?
Azon nem gondolkodtál, hogy a problémád gyökeréig le kellene ásni, rendezni magadba s utána felszabadultabban élnél?
Jómagam is voltam kritikán aluli állapotban, lélekben is testileg is és anyagiakban is.
Tudnék mesélni, ám nem ez a lényeg.
Hanem az, hogy akármennyire is volt szar a jelen, tudtam, hogy nem tart örökké. Főleg ha nem menekülök, hanem szembe nézek vele. Ha ordítva, ha sírva-zokogva, ha testi határaimat is feszegetve...
Ha sikerül rendet raknod, megtanulod kezelni önmagad működését, sokkal könnyebb lesz, sőt felszabadító érzés.
S remélem nem most mentél a boltba el 2 sörért, hogy abba fojtsd bánatod.
Legyél erős és tudatos! Ha nem megy egyedül, kérj segítséget! Nem szégyen!
Az alkohol pedig nem minden esedbe felejteti a dolgokat.
Pl húgom esetében a bódult állapotok után volt a legrosszabb lélekben.
Komoly pánikrohamokban kezelzem, hogy pl ne ájuljon el, ahogy kapkodta a levegőt a Hiperventilláció miatt.
Le kellett fognom izomból az orrát, száját időnként, hogy ne jusson hirtelen túl sok oxigén a szervezetébe, amit egy ájulás követ.
Az, hogy a tested úgy reagál az alkoholra annak is oka van.
Valaki teste kilöki, valakié igyekszik feldolgozni, valakinek meg bent marad, de KO és csak van vagy bealszik.
Stb.
Arra mondjuk nem gondoltál hogy nem az átkozott piálással vezetnéd le a stresszt, és azzal hogy a sárga földig iszod magad??
Találj valami hobbit, kikapcsoló programot....sokkal jobbat teszel magadnak is és a pénztárcádnak is.
Hát az a baj hogy nem esik jól. Te nem berúgni akarsz, hanem kikapcsolni az agyadat. Gyorsan nagy mennyiséget bevinni és KO. Ez ellen próbál tiltakozni a tested.
A másik gond meg az lehet hogy nem bírod a piát. 6-7 feles az nem túl sok. Még rendes 50+-os házipáleszből se. Az irdatlan mennyiség az ettől nagyon messze van.
Az a taktika az hogy nekiállsz edzeni. Rendszeresen iszol. És nyújtsd el a piálás. Ne 10 perc alatt akarj berúgni, hanem órák alatt.
Képzeld tudtam értelmezni az írásodat, bármily hihetetlen is számodra...
De továbbra is tartom hogy nem a beb**szással kell levezetni a stresszt, akár havi egyszeri eset, akár mindennapos.
Amúgy nálam is hasonló a helyzet mint a #6-os írja. Még soha nem voltam berúgva, nem tudtak leitatni,stb. mert egy adott mennyiség után egyszerűen nem megy le több, a szervezetem nem fogadja be (nem az hogy megiszom,de kihányom, hanem egyszerűen nem tudom meginni sem)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!