Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Katonai nadrágot és bakancsot...

Katonai nadrágot és bakancsot hordhat civil?

Figyelt kérdés

Ha egy nyilvános rendezvényre, ahol több ('nem igazi') katonának öltöző ember is lesz, fel veszek egy még rendszeresítve lévő katonai nadrágot és bakancsot, az ütközik valamilyen törvénnyel?

Utána néztem, de mindenki mást mond, valaki szerint csak rendfokozat jelzéssel nem lehet, valaki szerint csak teljes egyenruhába és társai...

Meg éri így megvenni a nadrágot és/vagy bakancsot a rendezvényre?

2024. jún. 21. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Lehet rendőr, tűzoltó, mentős ruhát is venni, kölcsönözni. Katonai ruhát is lehet. Ha nem lenne törvényes, akkor nem lehetne szabadon venni. Csak az okmánnyal való visszaélés, vagy az átverés törvénytelen.
2024. jún. 21. 16:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, de a legtöbb ilyen nem rendszeresített, azaz nem a honvédség által jelenleg használt, utánzat ruhák; viszont ebben az esetben amiről én beszélek az. Ezért nem vagyok ebben biztos.
2024. jún. 21. 16:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden további nélkül.

Egy katona is hordható szabadidejében katonai gyakorló ruhát csak a tisztségét jelző csillagokat nem rakhatja kim

2024. jún. 22. 09:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
2# Az vicces lenne ha nem lehetne főleg, hogy járok Airsoft-ni és tucatnyi emberen láttam mai napig használatos honvédségi ruhát de Amerikait is meg oroszt is
2024. jún. 23. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Hordhat.
2024. jún. 27. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!