Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Postás elkérheti a személyit?

Postás elkérheti a személyit?

Figyelt kérdés
Mikor ma átvettem a csomagom itthon, a postás aki hozta elkérte a személyim, és fel is írta a számot. Mikor megkérdeztem, hogy mire kell neki, azt mondta hogy nem tudja, de enélkül nem adhatja át a csomagot. Mivel az én csomagom volt, és értesítettek is, hogy ma jön odaadtam, de így nem tudtam meg, hogy ez azonosítához vagy valami máshoz kellhet.

2024. jún. 19. 16:51
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Persze, hogy elkérheti, nemhogy csomag, de levél esetében is kell a száma. Azonosítás és visszakövethetőség miatt kell, be kell vinnie a rendszerbe, hogy az adott azonosítóval rendelkező illető átvette a csomagot.
2024. jún. 19. 17:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtagadod az azonosítást, nem adják át a küldeményt. Annyi eszed meg legyen, hogy nem rendelsz illegális, büntetendő dolgokat, és akkor nem kell izgulni, hogy miért kérnek okmányt.
2024. jún. 19. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért vezették be mert már tizensok éve is előfordult hogy akár családon belül is átvették a csomagot,pénzküldeményt csak egy hamis aláírással-de a valódi címzettnek már nem adták át hanem letagadták-az meg perelte a postát,feladót-és néha a postást büntették meg mert elvileg már a papíralapú kézbesítéskor is el kellett volna kérni az aláírást,szem.ig.számot.
2024. jún. 19. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, kötelező is neki elkérni. Enélkül hogyan tudná igazolni, hogy a megfelelő személynek adta át a csomagot?
2024. jún. 19. 18:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is ilyesmire gondoltam. Azért kérdeztem meg, mert az előző átadásnál nem kérték el, valamint mikor megkérdeztem ma a postást, azt mondta, hogy nem tudja, miért kell a személyi száma.
2024. jún. 19. 18:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez a normális eljárás.
2024. jún. 21. 15:27
 7/7 anonim válasza:
Amúgy a Posta már tényleg leszokhatna erről a személyi igazolványról. Csomagautomata sem kéri el a személyimet, csak beütöm a kódot. Lehetne itt is olyan, hogy az értesítőbe jön egy átvételi kód, amit ha bemond az ember, meg a címzett adatait, akkor átadnák a csomagot. Gyorsabb lenne, mint a személyivel való szórakozás, és biztonságosabb is szvsz (postás nem rendőr, nem tudja amúgysem ellenőrizni az igazolvány valódiságát, továbbá meglepődnék, hogyha a Posta tényleg visszakövethetően megőrizné azokat a papírokat).
2024. júl. 18. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!