előbb nézegettem ilyen kérdéseket, és mindenhol hatalmas felháborodással találkoztam, hogy amerikai ünnepet majmolunk (persze az "ünnep" hátterében nincsennek tisztában, csak magyarok), meg nem ünnepelni kéne hanem szomorkodni (ezzel pl. egyáltalán nem értek egyet, mert minek szomorkodjak? én általában mindig jókedvű vagyok ezen a napon, mert visszaemlékezek a régi időkre). Én sem ünneplem mondjuk, csak valahogy nem voltak szimpatikusak ezek az emberek.
2010. okt. 30. 16:48
1/9 anonim válasza:
Nem tudom hogy miért vannak ilyen emberek..Más még élvezheti nem kell mindenhova azt írni hogy mi mekkora parasztok vagyunk hogy mi az ilyen szomorú ünnepet,bulinak vesszük.. Vagy ha igaz is legalább 1 napra érezzük magunkat Amerikába :)
2010. okt. 30. 16:56
2/9 anonim válasza:
Azért mert ez az ünnep (pont úgy mint a Valentin-nap) csak a pénzről szól.
2010. okt. 30. 17:03
3/9 anonim válasza:
nekem az annyira tetszik, hogy a gyerekek eljárnak a házakhoz és csokit cukrot kéregetnek :)
2010. okt. 30. 17:05
4/9 anonim válasza:
én úgy tudom okt 31 Halloween, és nov 1 halottak napja.
Akk 31én miért ne érezhetnénk jól magunkat??
nem azt mondom felejtsük el a Magyar hagyományokat, mert azok fontosak meg kell tartani őket. De szerintem tököt faragni hatalmas móka, és kreativ :) 30-31én kinn van, utána elsején beviszed :) és Magyar módra megemlékezel, temetőbe vagy otthon gyetya és mécses gyújtás. Szerintem addig nincs gond amig a saját hagyományainkat is megtartjuk.
2010. okt. 30. 17:06
5/9 anonim válasza:
Hát inkább Halloween legyen mint Valentin-nap
6/9 anonim válasza:
A Halloween,-mint a nevéből is látható- soha nem volt tradícionális magyar ünnep. Azzal értek egyet, aki a Valentin napot idézve "nyugatmajmolásnak" tekinti az egészet.
7/9 anonim válasza:
Na ezt én sem értem. Egyéb más dolgokban akkora divat Amerikát majmolni. Pl.: én falra tudok mászni ezektől a betanult mű, eskövői nyitótáncoktól (ezt is onnan vettük), annyira sz*r az egész. Mégis mindenki el van ájulva tőle. De még annyi mindent tudnék felsorolni ezzel kapcsolatba. És itt van egy Haloween, amit az emberek zöme érdekes stílusban szól le.
Aki akarja bohóckodjon, vidámkodjon ilyenkor. engem aztán nem zavar.
8/9 anonim válasza:
Mert ők a magyar hagyományokhoz ragaszkodnak, ezért nem tetszik nekik az idegen szokások átvétele. A karácsonyfa se tetszene nekik, ha most jönne divatba.
2010. okt. 30. 20:43
9/9 anonim válasza:
Mert a Halloween nem magyar ünnep. "Ünnepeljük ezt is, azt is", csak jön be a sok sz*r, aztán a a magyar hagyományok meg feledésbe merülnek. Minden ország ünnepelje a saját ünnepét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!