Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Régen mit használtak emberek...

Régen mit használtak emberek a vécépapír feltalálása előtt?

Figyelt kérdés

2024. jún. 16. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon régen az ujjaikat, utána növényeket.
2024. jún. 16. 16:48
 2/9 meszike91 ***** válasza:
100%
A rómaiak valami szivacsot, de az közös volt elvileg.
2024. jún. 16. 17:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Növényekkel törölték vagy kimosták.
2024. jún. 16. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Otthon újságpapírt, rongydarabot, (nagyon régen volt, amikor láttam már használt kukoricatorzsát - nam hazudok!), határban főleg nagy levelű növényeket.
2024. jún. 16. 18:07
 5/9 Senior Séf ***** válasza:
100%
Lapulevelet.
2024. jún. 17. 15:12
 6/9 anonim válasza:
100%

Nekem az a furcsa, hogy semmi más élőlény nem törli ki a fenekét az emberen kívül, de úgy néz ki, nincs is rá szükségük. Láttatok már sz.ros seggű majmot, kutyát, macskát, lovat, aranyhörcsögöt? Valahogy mindegyik olyat nyom ki, ami után nincs szükség törlésre. Vagy rosszul gondolom?

A másik: el tudjátok képzelni, hogy kukoricacsutkával töröljétek ki? Én nem :)

2024. jún. 17. 18:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6 (18:36):

Lehet, hogy nem tudod elképzelni a kukoricacsutkával való fenéktörlést, de hidd el nekem, hogy gyerekkoromban én láttam faluhelyen nem is egy esetben, sőt - a szennyezett csutkát akár 2x is használták! Hidd el, higgyétek el, hogy igazat írok. S mindez nem csak egy családnál fordult elő, hanem bevett szokás volt. Én nem helyeslem, de ez volt. A csutkával is takarékoskodni kellett, mert nem volt annyi kukoricacső, aminek a csatkája elég lett volna egy éven át egy több tagú családnak. Ilyen idők is voltak... Újságpapír sem volt bőven, ezért ha valamit papírzacskóban vettek az üzletben, azt a papírt is felhasználták. Leggykorib b volt a rongy használata.

2024. jún. 18. 09:10
 8/9 anonim válasza:
100%
Elhiszem a kukoricacsutkát, én is hallottam, hogy használták csak azt furcsállom, hogy hogy nem sértette fel a bőrüket, illetve, hogy mekkora hatékonysággal távolította el a dolgokat :)
2024. jún. 18. 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:
A hatékonyságában nincs tapasztaaltom, de én sem tudom elképzelni, hogy tökéletes törlést biztosított volna a kukoricatorzsa.
2024. jún. 18. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!