Miért nem teszik a második piktogrammot a tizedik bundra a fogólapon?
Figyelt kérdés
Az egyik piktogramm a fogólapon a kilencedik bundon van. Ekkor nem D, hanem Cisz hangot ad lefogva az E húr. Az első fő piktogramm helye logikus, az ötödik bundba dolgozták, és az E húr itt A hangot ad. Ez jelzi a második fekvést. A következő fő piktogrammot a harmadik fekvésre ( D hang hely) kéne tenni a gitár.fogólapján, nem? Ellenben a kilencedik helyen van, ami elég zavaró, főleg ha capoval levágunk bundokat az ötödik fekvésen. Így nehéz leolvasni a D G hangokat az E és A húrokon.2024. jún. 9. 12:37
1/4 A kérdező kommentje:
Nem tartom indokoltnak a kilencedik bund meghatározó szerepét.
2024. jún. 9. 12:38
3/4 anonim válasza:
Nem tudom történetileg miért így alakult, de ha már egy ideje valami valahogy van, akkor már nehéz ezen változtatni a megszokások miatt. Lásd számítógép billentyűzet ami még az írógépre megy vissza.
Amúgy több féle hangolás van esetleg ez lehet ok, vagy az, hogy nem a hangok alapján van, hanem, hogy melyik volt hangsúlyos valami zenében. Pl mert más skálát használtak vagy valami.
4/4 anonim válasza:
Bluest játszottál már? Ott van fontos szerepe a kilencediken (is) . Ez inkább egy tájékozódási pont. Ezen agyaltam én is korábban és arra jöttem rá hogy jól van ez így mert vizuálisan könnyebb rátalálni a blues hangokra. Bár egy idő után ki a fene nézi, azt hallani ha félrenyúl az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!