Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A szántóföld mikor számít...

A szántóföld mikor számít "gazos"-nak?

Figyelt kérdés

Pihentetett területet minél kevesebbszer szeretném gyötörni. Múlt évben még sok parlagfű volt, ezért többször le is kaszáltattam.

Talán ez évben már kevesebb parlagfűre számíthatok, de persze sok más dudva is kinőtt. Azt mondták, ha gazos a terület akkor az problémát okozhat a földtámogatásnál. Az a baj, hogy nem tudom, hogy mi számít gazosnak. Nem hagyhatom méteresne nőni a dolgokat?

jún. 6. 16:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Nyilván látszik egy kaszálón ha kezelve van.Ha gázos felnő másfél méterre.Ellenőrzik is.
jún. 6. 19:02
 2/2 A kérdező kommentje:

Lényeg: A Nébih büntet a parlagfűért. Arra járkál az emberük, látja, hogy milyen fejlődési fázisban van a parlagfő. Ha már vannak bimbók akkor kapsz egy levelet, hogy kötelességed levágni és egyéb kellemetlen dolgok.

Akkor nagy a cumi, ha a gabona közé nőtt be, mert értelemszerűen nem lehet szálanként kihúzgálni. Az intenzív termesztés miatt a napraforgó sorokban sem férnek el a munkások, hogy kikapálják (vagy túl drága lenne). Ezért is gyomírtóznak mindent szarrá a gazdák, nemcsak azért mert csökkenti a termés mennyiségét.

El lehetne gondolkodni rajta, hogy az asztmásokon valóban segít-e ez a pollenhisztéria és megéri-e vegyszert zabálni ezért.

Ilyennel még nem találkoztam, de a földtámogatás miatt szintén járnak ellenőrök. Ha termelsz valamit akkor megnézik, hogy tényleg az van-e a földeden, amire felvennéd a pénzt. Ugyanekkor ha kezeletlen földet találnak valószínűleg csökkentik a területalapú támogatást és még kitudja. A falugazdász nagyon óvott az ilyen helyzettől.

okt. 12. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!