Hogyan tudnám ezt leküzdeni?
Kedves 2. válaszoló!
Ha embereken látom nem zavar, ott van és kész ezt tudom, sok barátom ismerősöm is tele van tetoválva mégsem érdekel. Ha viszont beszélnek róla hogy hogyan készül, vagy valami ilyesmiről, vagy piercingről akkor viszont nem érzem jól magam. Tehát ha látom nem zavar, ha beszélnek róla akkor már nem vagyok túl jól.
Sosem hallottam még ilyet, csak olyat hogy valaki rosszul van a tűtől vagy fél magától a fájdalomtól, folyamattól. Ismerek ilyet, és én tetováltam neki először, azóta pedig már a sokadikat csinálom neki. Lehet hogy te is elképzeled részletesen ahogyan ez lezajlik? Magad elé képzeled a piercing szúrást?
Egyébként így hogy tetoválok mondom neked hogy én a vérvételen pl elájulok. Ha rossz irányból közelítettem meg a dolgot akkor elnézést kérek.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen kellemetlen érzéseid vannak a tetoválásokkal és piercingekkel kapcsolatban. Ez egy összetett probléma, de van néhány lépés, amit megpróbálhatsz a leküzdésére:
1. **Önismeret**: Próbáld megérteni, honnan ered ez az érzés. Lehet, hogy egy korábbi negatív élmény vagy egy mélyebb félelem áll a háttérben.
2. **Fokozatos kitettség**: Lassan szoktasd magad a tetoválások és piercingek látványához. Kezdd képekkel, majd videókkal, és végül személyes találkozásokkal.
3. **Relaxációs technikák**: Mély légzés, meditáció vagy progresszív izomrelaxáció segíthet csökkenteni a szorongást.
4. **Beszélj róla**: Oszd meg az érzéseidet egy baráttal vagy családtaggal. Néha már az is segít, ha valaki meghallgat.
5. **Szakember segítsége**: Ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz megbirkózni ezzel, érdemes lehet egy pszichológus vagy terapeuta segítségét kérni.
Fontos, hogy türelmes legyél magaddal, és ne erőltesd túl gyorsan a változást. Van valami konkrét, amit már kipróbáltál ezek közül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!