Ha 500 válaszomnál 2% nőtt a töröltek száma, mennyi hozzászólással lesz újra 1% (ha nem törölnek addig többet az 500-ból; a matek nagyon nem az erősségem)?
Helyesen:
Ha 500 válaszomnál 2%-ra nőtt a törölt válaszaim száma, mennyi hozzászólással lesz újra 1% (ha nem törölnek addig többet az 500-ból; a matek nagyon nem az erősségem)?
▬ A törölt kérdések+válaszok aránya azt jelenti, hogy a törölt kérdéseid és válaszaid összegét elosztják az összes kérésed és válaszod összegével, és a hányadost 100-zal szorozzák.
500 kérdés+válasz 2%-a, azaz két százada 500*0,02=10; ennyi a törölt kérdésid és válaszaid összege. (10/500*100=2%)
Minden új, nem törölt kérdés és válasz esetén nő a nevező (a kéréseid és válaszaid összege) és változatlan marad a számláló (a törölt kérdések és válaszok összege).
Annyi új kell (x), hogy 10/(500+x)*100=1 legyen.
Az egyenlet megoldása nélkül is belátható, hogy ahhoz az eredmény a fele legyen (2% helyett 1%), a nevezőnek 2-szeresére kell nőnie, azaz, x=500.
Vagyis, összesen 500 új kérdést és választ kell írnod, törlés nélkül, hogy 1% legyen a töröltek aránya. (10/1000*100=1%)
↑
Ez a megoldás olyankor, ha nem kerekítenek. Viszont, a törölt kérdések és válaszok arányát mindig egész számként jelenítik meg, azaz, egész számra kerekítenek.
▬ Van, a matematikai kerekítés, ennek alapján 2%-ot jelenítenek meg, ha a töröltek aránya 1,5% és 2,49…% közt van.
Attól függ, hogy a tényleges, kerekítés nélküli értéked hol van ebben a tartományban. Ha az alsó határon, akkor egyetlen új, nem törölt kérdés, vagy válasz is elegendő lehet, ha a felső határon, akkor 500 nem törölt új kérdés, válasz kell. Ha a tartományban valahol, akkor, attól függően, hogy hol, 2-499 új, nem törölt kérdés, válasz kell.
▬ A válaszok értékének megállapításánál, amelyek szintén egész számértékre vannak kerekítve, nem a matematikai kerekítés szabályát alkalmazzák, hanem egyszerűen elhagyják a tört részt. Ha a számolt érték. pl. 68,98%, akkor is csak 68%-ot jelenítenek meg.
Ha a törölt aránynál is így tesznek, akkor 2%-2,999….% tartományban levő érték esetén mutatnak 2%-ot.
Mivel itt is ugyanakkora tartományról van szó, itt is ugyanaz a helyzet. Ha az alsó határon van a pontos érték, akkor egyetlen új, nem törölt kérdés, vagy válasz is elegendő lehet, ha a felső határon, akkor 500 nem törölt új kérdés, válasz kell. Ha a tartományban valahol, akkor, attól függően, hogy hol, 2-499 új, nem törölt kérdés, válasz kell.
▬ Ha most nőtt, akkor az alsó határon lehetsz, lehet, hogy ezzel a kérdéseddel már le is vitted.
// Nem tudom, mi késztet a 2%-ról 1%-ra való csökkentésre? A törölt kérdések válaszok arányát csak a jogosultsági szint besorolásnál veszik figyelembe, ott pedig a legmagasabb, az 5. szinthez még az is megfelel, ha 3% a törölt arány.
Igen, és hamarosan 3% lesz, ha nem húzok bele. Hát tudod ez, amit írsz... Hogy 500-at kéne írnom... Ez nem igaz. Persze neked mindegy, ahogy látom. De miért akasztasz ki? Több kérdésemnél is. ▬ ről ismerlek meg. Mire jó ez neked?
"Vagyis, összesen 500 új kérdést és választ kell írnod, törlés nélkül, hogy 1% legyen a töröltek aránya."
Nanana... Ennyire ne nézz bolondnak!
Azt írtad, nem értesz a matekhoz, ezért ismertettem a számolást.
Először csak a számolás menetét, és felfelé mutató nyíllal ott olvasható: „Ez a megoldás olyankor, ha nem kerekítenek. Viszont, a törölt kérdések és válaszok arányát mindig egész számként jelenítik meg, azaz, egész számra kerekítenek.”
Utána, mivel nem tudom, hogy törölt kérdéseknél, melyik módszerrel képeznek egész számot, mindkét lehetséges esetet ismertettem.
Mindkettőnél ott van, hogy „Ha az alsó határon, akkor egyetlen új, nem törölt kérdés, vagy válasz is elegendő lehet, ha a felső határon, akkor 500 nem törölt új kérdés, válasz kell. Ha a tartományban valahol, akkor, attól függően, hogy hol, 2-499 új, nem törölt kérdés, válasz kell.”
És végül ezt írtam: „▬ Ha most nőtt, akkor az alsó határon lehetsz, lehet, hogy ezzel a kérdéseddel már le is vitted.”
Nem csak a bevallott matek nem az erősséged, hanem mint kiderült, a szövegértés sem. Bár, mint a 6-os „válaszból” (05:42) kiderült, nem vagy egyedül.
"Írtam 20 hozzászólást és visszaugrott 1-re. Te meg rá akarsz venni 500-ra... 😂"
Valszeg közelebb voltál az 1-hez és ezért ugrott ilyen hamar vissza.
2-es azért írt 500-at, mert akkor _biztosan_ ugrani fog a számláló, akárhol is állt eddig.
Sajnos csak tippelgetni tudunk a tapasztalataink alapján, mivel a számítási módszer nem publikus. Ráadásul nem tudjuk mikor mit töröl a modi és csak naponta egyszer számolja újra a rendszer a dolgokat, úgyhogy nem egyszerű ez sem.
Ami biztos, hogy minél több nem törölt kérdésed és válaszod van, annál kevésbé "érzékeny" a törölt válaszaid %-a. Ha kevés válaszod van, akkor néhány törlésével is ugrik a %, ha sok van, akkor jóval több törlése esetén is megmaradsz a tartományban.
Nekem például több mint 51000 válaszom van és 1%-on állok. Nem nagyon fog az elmozdulni onnan mostanában. :D vagy 2000 válaszomat törölniük kellene hogy meglátszódjon.
Egyébként a stílusod alapján van egy tippem miért van sok törölt válaszod. Lehet hogy nem itt kellene levezetned a feszültséged a beszólogatásaiddal.... miért nem mész el inni, vagy sportolni, vagy választási gyűlésre, ... ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!