Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Légyszii,egyiket se értem és...

Légyszii,egyiket se értem és holnapra kell😵‍💫 írok 3 feladatot!?

Figyelt kérdés

1. Számítsa ki 3dl bor eladási árát (bruttó), ha a bor literenkénti bruttó beszerzési ára 400 Ft, és az üzletvezető 120%os haszonkulcsot alkalmazott.

2. Egy palack pezsgő nettó beszerzési ára 890 Ft, az alkalmazott árrésszint 48%.

-számítsa ki hány Ft a bruttó eladási ára a palack pezsgőnek.

-Hány Ft áfát számlázott a szállító?

3.Egy palack üdítő bruttó eladási ára 445 Ft, a nettó beszerzési ára 168 Ft. Mekkora a termék ELÁBÉ-szintje?

2024. máj. 20. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Ezeket a feladatokat nem a semmiből kapod, hanem a már leadott tananyagot ellenőrzik vissza vele. Azon kívül, hogy újra elolvasod a témakört és a jegyzeteidet, megnézed hogy a hasonló feladatokat hogyan oldottátok meg és azt átülteted ezekre a példákra, többre nincs szükséged. Nem fogod megérteni abból, ha leírják a megoldást. A kiszámítás módja ott van a könyvben.
2024. máj. 20. 19:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is feltehetném ide a kérdéseimet a tárgyaimmal kapcsolatban, de A, nincs kérdésem, ha tudom a tananyagot, B, ha kérdésem van, azt vagy a tanárnak, vagy a csoporttársaimnak teszem fel, véletlenül sem vadidegeneknek, akiknek vajmi kevés fogalma lehet róla, hogy miféle szakra járok.
2024. máj. 20. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:
120% haszonkulcsért nem fog egy cent bort sem eladni,hanem valamelyik SBO-n fogja törölgetni a törött orrát, mert egy 120%-os haszonkulcs esetén agyonverik.
2024. máj. 20. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Neked is írom: a gyakori nem a házi feladat kipuskázására való!

Azért kapod a feladatokat, hogy gondolkodj, tanulj, megtanuld az alapok használatát a feladat megoldásához.

Ez a te érdeked.

Ezek a számítások a való életben is ott lesznek és kelleni fognak neked!

Nem úgy, mint a sin, cos... Stb.

2024. máj. 21. 10:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!