Van ötleted német nyelv tanulásához autodidakta módon?
Hamarosan kezdődik a meló. Kint, Hamburgban. Segédmunka, mert A1 nyelvvizsga szint előtti vagyok.
Van egy hónapom tanulni, max. 2. Melóból, a végkielégítés megjött, leépítés volt, így repültem. Nyilván itthon nem segédként dolgoztam.
A spórból élek, míg kimegyek, útra meg másra is megvan a pénzem már jó régen.
Ha fejreállok se mennek a fejembe a német szavak. Ezért, szókártyázok. 2024. január óta tanultam, még a meló mellett napi 1 órát. 4 hónap alatt 80 munkaóra ez, a Goethe szerint kb. az A1 150-, az A2 200 munkaóra.
Májustól napi 8 órában tanulok; grammatika, szavak, ezekből papíralapú szókártyák példamondatokkal (Quizlet Plus és más van, de nem jók) Speechify-al hangos felolvasás németül, napi 45 filmnézés németül, német feliratozás nélkül.
Mivel lehetnék hatékonyabb?
Azt még nem írtam meg, hogy az iPhone alatt, a Shortcuts-ban több automatizációt is használok, 3s szünetekkel a szavak között, így van időm leírni, amit kimond németül.
Sok TTS borzasztó mohó és fösvény, így a Shortcuts a befutó, még ha sok meló is össze kattintgatni minden. Ezzel gyakorlom a hallás utáni megértést, a hallottak alapján való leírás formájában.
Film nézéssel nem sok tudomány száll a fejedbe.Napi 15-20 szót tanulj meg szigorúan.
Ez egy hónap alatt felmegy 5-600 szóra.Ez már használható és munka közben majd ragad rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!