Adott egy mk5 Ford Fiesta, a helyzet jelző t10 tűzős izzót ki akarom cserélni sárga színű t10 ledre. És e jelű nappali fényt is kap, én ha azt össze hangolom és úgy fog világítani. Akkor ez szabályos?
Az első helyzetjelző lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki.
A kadmiumsárga nem tudom, mióta usafíling. Inkább kókányfílingnek tűnik az elképzelésed.
"Az első helyzetjelző csak kizárólag fehér fényű lehet !"
Épp az előbb idéztem a 6/1990. KöHÉM rendelet vonatkozó bekezdését, miszerint lehet kadmiumsárga (gyengébbek kedvéért citromsárga) is. Miért kell botorságokat kommentelni?
"Illetve az is előfordul ,hogy veterán autónál vagy amerikai autónál sárga első helyzetjelző van . Az szabályos ,abba nem köt bele a rendőr vagy a műszaki vizsgabiztos."
A kadmiumsárga szabályos. A narancssárga nem szabályos, és de, belekötnek. Pont azért, mert nem szabályos, nem felel meg az előírásnak.
"Amit írtál az viszont szabálytalan !"
Amit írt, azt pedig nem tudjuk szabályos-e, mert teljesen értelmetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!