Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Adott egy mk5 Ford Fiesta, a...

Adott egy mk5 Ford Fiesta, a helyzet jelző t10 tűzős izzót ki akarom cserélni sárga színű t10 ledre. És e jelű nappali fényt is kap, én ha azt össze hangolom és úgy fog világítani. Akkor ez szabályos?

Figyelt kérdés
USA Mód feelinget akarok. De nem akarok mokulni.

2024. máj. 7. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Az első helyzetjelző lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki.

A kadmiumsárga nem tudom, mióta usafíling. Inkább kókányfílingnek tűnik az elképzelésed.

2024. máj. 7. 21:08
 2/3 anonim válasza:
Az első helyzetjelző csak kizárólag fehér fényű lehet ! Az utólag felszerelt nappali menetfény pedig csak önmagában világíthat ! A helyzetjelző lámpa bekapcsolásakor a nappali menetfénynek le kell kapcsolnia !Az más eset ,ha gyárilag másképp működik a nappali menetfény . Illetve az is előfordul ,hogy veterán autónál vagy amerikai autónál sárga első helyzetjelző van . Az szabályos ,abba nem köt bele a rendőr vagy a műszaki vizsgabiztos. Amit írtál az viszont szabálytalan !
2024. máj. 9. 21:19
 3/3 anonim ***** válasza:

"Az első helyzetjelző csak kizárólag fehér fényű lehet !"

Épp az előbb idéztem a 6/1990. KöHÉM rendelet vonatkozó bekezdését, miszerint lehet kadmiumsárga (gyengébbek kedvéért citromsárga) is. Miért kell botorságokat kommentelni?

"Illetve az is előfordul ,hogy veterán autónál vagy amerikai autónál sárga első helyzetjelző van . Az szabályos ,abba nem köt bele a rendőr vagy a műszaki vizsgabiztos."

A kadmiumsárga szabályos. A narancssárga nem szabályos, és de, belekötnek. Pont azért, mert nem szabályos, nem felel meg az előírásnak.

"Amit írtál az viszont szabálytalan !"

Amit írt, azt pedig nem tudjuk szabályos-e, mert teljesen értelmetlen.

2024. máj. 9. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!