Mi az a közterület amelynek a nevét szándékosan elferdítve használod? Én például a Boráros teret fosásos térnek hívom.
Hosszú lenne a lista, - mert a fél fővárost így tartom fejben és ezt még fel is erősítette bennem az a folyamat, hogy tartósabb ideje, véletlenszerű időközönként mindent átkeresztelgetnek, akik "be szeretnének kerülni a történelembe" valahogyan és semmi értelmes ötletük nincs erre.
Amikor arra eszméltem, hogy született fővárosiként - az új terminológus alapján - "nem ismerem a fővárost", még tekertem is a "potméteren".
Egy csomó helyet a gyerekkoromban megismert nevén tartok nyilván - szándékosan, - mint például a November Hetedike tér.
Van, aminek több neve van!
A Moszkva teret a saját nevén is hívom, de hangulatfüggően szoktam "IMP"-ként is (Illegális Munkaerőpiac) hívni úgy, ahogyan Bélgázként is...
Pillangó utca: Lepke street
Keleti: Teleki Rája-pudva.
Blaha Lujza tér: Bolha Lujza rétként vagy Lepra térként...
Astoria: Aszteroida
Deák: Daják rét vagy Kemény Henrik (utóbbi egy személyes élmény okán, amikor bevittek semmiért a BRFK-ra, - ami akkoriban még ott volt - és úgy viselkedett velem egy nyomozó, hogy csak azért nem röhögtem szemközt, mert nem akartam megveretni magam.)
A Kossuth-teret Őshüllő térnek hívom, - mert időtlen idők óta oda és a környékére vannak bebetonozva az érinthetetlenek, akik hangulatfüggően szívatják a lakosságot. A folyamat már olyan régóta változatlan,...
A Népköztársaság útjával sem tudnak mit kezdeni az átkeresztelgetők, - és így tovább, és így tovább! A fél város meg van a fejemben ezekhez hasonló szisztémában. Ha taxiba kellene ülnöm és a Moszkva teret célként meghatározva elkezdene értetlenkedni a taxis, egyszerűen kiszállnék a kocsiból, mert ez olyan szinten alapismeret egy taxisnak! Bár elgondolkodtató, hogy manapság vannak olyan taxisok is - sajnos, - amelyek gps nélkül még a WC-re sem találnak oda, inkább beáldozzák a szobatisztaságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!