Létezhet ilyen kevés a rokkantsági ellátás összege? 85 ezer forint. A beteg fiatalon lett beteg, önhibán kívül..
Sajnos tényleg lehet ennyire alacsony. Nekem korábban megszünették, mert dolgoztam mellette, és átléptem az akkor meghatározott jövedelem határt.
Akkor kaptam 34.000 Ft-ot. Azóta már nincs sem jövedelem, sem időbeli korlát az ellátás melletti munkavẁgzesnek. Amikor elértem az 5 éves munkaviszonyt, újraigényelhettem, és az előző éves bruttó jövedelem 75%-a megadható, de itt is van egy maximalizált összeg, most kb 206.000 Ft körül azt hiszem.
Ez egy számítás.
Azt mondják, hogy a fizetésed 75%-át kaphatod. 75% = 3/4. Kérdés: Mi az a mennyiség, aminek 75%-a 85000 Ft?
Válasz: Ez a mennyiség a 85000 Ft 4/3 része. Megkapjuk, ha a 85000 Ft-hoz hozzáadjuk a harmadát. A harmada 28333 Ft, a számításban hozzáadom a 85000 Ft-ot, így jön ki a 113333 Ft fizetés. Ha ennél több volt a fizetés, akkor utánajárhattok, hogy miért lett ez ennyi.
A rokkantsági járadék összege havonta 58830 Ft.
Ha pedig munkanélküliként kimeríted a 3 hónap álláskeresési járadékot, akkor utána kaphatsz havi kemény 22800 Ft-ot.
A szociális ellátórendszer romokban, erre nem akar költeni a magyar állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!