Majd’ minden márkának (a sajátnak is) van laktózmentes változata.
A margarin és vaj külsőre hasonlít, de semmi közük nincs egymáshoz. A margarin növényi olajból készül.
Utóbbi is tartalmazhat állati zsiradékot, így laktózmentességéről meg kell győződni.
Ha igazi vaj, akkor az tejből készült. Lényegében a tejzsír besűrített krémje a vaj (nagyjából, mert más tej származékok is maradnak még benne).
A kifejezések használata kicsit vicces, és bár szorgalmazni szoktam, hogy adott esetben a pontosabb kifejezések használatát "gyakoroljuk", csak itt valóban furán jön ki és valahogy olyan a kérdés, minthogy:
A narancslé tartalmaz narancsot?
vagy
A narancslé csak narancsból készül?
Megint másképpen hangzik a kristálycukor esetén 🙂 ahol a cukrot cukorrépából állítják elő és a kérdés így hangzana:
A kristálycukor tartalmaz cukorrépát? 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!