Amennyiben elérkezik a vízóra csere ideje, milyen alapon fizettetnek ezért ? Ez olyan, mint ha a közértben nekem kellene megvennem a mérleget időről időre, mert egyébként nem kapok párizsit, amit egyébként kifizetek.
Mellékmérők cseréje lehet, mert a főmérő a vízszolgáltató tulajdona és a fogyasztónak nem kell fizetnie hitelesség lejártakor a cseréért.
A családi házunkban sose fizettünk a vízmérőcseréért.
3 -4
Köszi ! Akkor velem tulajdonképpen a Közös képviselet csereberélteti azt a vackot ?
Egyébként kötelezhet rá, vagy elküldhetem, mondván ha kell neki az új, akkor fizesse ki?
Elküldhetsz bárkit bárhova, de ha nem lesz hiteles a mérőd, akkor a főmérő által mért értékből levonják a hiteles mellékmérők által mérteket, és a maradékot neked számlázzák. Nem gondolom, hogy azzal jól jársz.
Elvárhatod, hogy közös költségből fizessék a cserét, de előbb be kell venni a közös költségbe, és akkor nem külön, hanem közös költségként fizeted meg.
6/6
Nem gondolnám ezt agresszíven lerendezni.
De, mi az, hogy "nem hiteles", - időszakosan jöjjenek és ellenőrizzék, hogy nem buheráltam-e, de a mérő had forogjon.
Ha nullázódott, akkor újra kezd, de az is látható, ha átfordult az óra.
Hitelesnek értékelem a vízművek és a lakóközösség közötti ingyenes csere intézményét, de ha ez így van, akkor kisebb léptékben is úgy kellene lennie, mert amint írtad, hogy közös költség ként fizetődik, akkor már másképpen számol a ház kezelősége is, mert nem a polgár zsebből van fizetve és elszámolási kötelezettsége van.
Másodsorban, mivel rendszeres, de nem azonos időben vissza-visszatérő költség ként merül fel, ezért nem rázza meg a kisnyugdíjas kurta költségvetését, főleg ha ez el is van osztva 12 hónapra.
Ja és kérdés a kérdésben !
HA ! jönnek v.órát cserélni, mivel az órát kifizettem, tehát az enyém.
El, nem viheti senki, ha önszántamból, oda nem adom.
Jártam így, szóltam, hogy az órát ne vigye el !
Úgy nézett rám a szerelő, mint ha az édesanyja mellék illetve főállású illegális foglalkozását taglaltam volna, - de ott hagyta a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!