Kiderült, hogy közvetlen a ház előtti részen (kiskert, utcafront felől, kerítésen belül) van egy helyrajzi szám más tulajjal amiről nem tudtunk, örökség volt, a ház rendben van másik számon). Most ehhez is ügyvéd kell, hogy kibogozza?
Épeszű ember nem szórakozásból tesz ilyet, ezt hogy érted?
Én nem szórakozok tényleg ez van valamit nagyon elírtak!
A helyrajzi számot tudod? A földhivataltól online le tudod kérdezni a tulajt:
4 Voltam, nagyapó testvére a tulaj,amikor nagyapóé kellett volna legyen, hiszen írtam a ház előtti közvetlen pici rész.
Az építkezésnél még ez a rész nem volt külön,tehát valahogy levágták abból a hrsz-ból amin a ház is van.Azt akarnám felderíteni hogyan volt. A jelenlegi állapotot tudom,csak nem értem. Régi papírokon nem szerepel ez a kitalált szám.
Amik a nevemen vannak azokból meg érdekes módon eltűnt pár nm. Bizonyítani tudom, ugyanis megvannak a régi tullapok.
Nem tudom mit kevertek, de kevertek. Ezért kellenének a régebbi iratok, abból kiderülne hogy számozódott be ez a pici sarok, átkerülve más nevére.
9 Ezek miatt is gondolom, hogy téves a bejegyzés:
1.Ház építésekor kizárt, hogy utcafronti csatlakozás nélkül kapott volna nagyapám építési engedélyt, akkor is voltak szabályok!(kb.1960-ban)
A vázrajzon amit megtaláltam nem szerepel ez a 2db. elejéről levágott rész, tehát később (építkezés után valamikor) írkálták rá. Építkezéskor még 3 jegyű hrsz-k voltak. Lehet akkor keverték meg az egészet amikor 5 jegyűek lettek a számok. Majd kuderül!
2.Az említett 2hrsz(kocka):az egyik 37 a másik 40nm papír szerint. Én kevesebbet mértem, hátrább nem mehet mivel az az én tulajdonom(másik hrsz). Oldalt meg a ház ami megint az én tulajdonom (másik hrsz).
Ekkora méretekre nem tudom hogyan lehet hrsz-t tenni. Mennyi (volt) s minimum?
3.Eredetileg 6 testvéré volt (köztük a nagyapám) mindenki egyenlő arányban 6 parcella.
Az utcafront meg 2 részre vágva furcsa. Plusz a kiskert tulaja miért kapott 2 parcellát hátul, +ezt a pici kiskertez elől ha mindenki 1 parcellát kapott.
Az egész katyvasz, tudom ügyvéd kell, azt mindjárt gondoltam, mikor megláttam ezt a sakktábla szerű felosztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!