Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A székletemben találtam ezt a...

A székletemben találtam ezt a parazitának kinéző valamit. Gyanús, hogy egy galandféreg lárvája lehet. Ki ért itt hozzá és mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Egy laposabb kb. 8mm-es borsó méretű sárgás test. Melyik orvos foglalkozik ezzel ? Hova forduljak? Parazitológust (ha van ilyen) tud ajánlani valaki?

[link]

70+ F vagyok. Kérlek kíméljen meg az olcsó szellemeskedésektől az aki nem tud segíteni.

márc. 17. 10:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Bár nem vagyok orvos, de szerintem felesleges emiatt aggódnod.
márc. 17. 10:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Illetve ezt a háziorvosomtól kérdezném.
márc. 17. 10:28
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 Ha más tenne fel egy ilyen kérdést én sem aggódnék.

#2 A háziorvosom nem egy nagy lumen.

márc. 17. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor használd is ki. Csak háziorvos utalhat be további vizsgálatokra. Kivéve persze ha sok pénzed van.
márc. 17. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Széklet tenyésztés.

Immunológus doki foglalkozik a potenciális parazitafertőzéssel. Beutalóköteles, vagy magándoki. Magánúton drága lesz!

márc. 18. 03:21
 6/9 A kérdező kommentje:

A háziorvosom egészen normálisan állt hozzá.

Megnézte a képet és felírt Vermox-ot.

márc. 21. 08:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, kérlek írj. Tényleg galandféreg volt? Sikerült kiirtani a Vermox-szal? Mennyit kellett összesen beszedned? Köszi!
szept. 29. 06:49
 8/9 A kérdező kommentje:

Se a vermox se a decaris nem hatott rá. Adtunk le székletmintát is és egy ilyen parazitának vélt mintát is egy infektológiai laborba, de ott negatív lett az eredmény.

Félév telt el az első észlelések óta. Sajnos már egy fényképalbumra való sorozat fotó készült. Átlagosan 10-13 naponta urult. Két parazitológus is látta a képeket, de egyikük se gondolja, hogy állati eredetű lenne. A gond az, hogy amikor távozik akkor ezt mindig egy jellegzetesen bűzös, görcsös hasmenés kíséretében teszi meg. És nem szeretném, ha egyszer az utcán vagy a buszon kellene letolni a nadrágomat. Az egyik hipotézisem az, hogy egy Magyarországra behurcolt -itt még ismeretlen valami- áldozata lettem, de én nem vagyok szakember.

#7-es neked is vannak ilyen gondjaid?

szept. 29. 12:15
 9/9 anonim ***** válasza:
#8. Szia! Köszönöm szépen, hogy írtál! Nem egészen ilyen a helyzetem. Írok inkább privát üzenetet, ha nem gond.
szept. 29. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!