Az rendben van, hogy a (legnagyobb nevű) üzletbe elküldöm a legközelebbi hozzátartozómat a 2 szemüveg lencsémmel amiket 3 éve ott csináltak mert a keret sérült és a kérés annyi hogy tegyék új keretbe és ezt megtagadja a hölgy?
Avval indokolta hogy 3 év alatt bármi változhatott a szememmel.
Én nem tudok menni, és kizárólag csak egy keret csere volt a kérés.
(nyilvántartásukban benne vagyok tehát nem random ismeretlen)
Abból még nagyobb balhé is lenne, hogy meghatalmazás nélkül (és nem feltétlenül ez a kulcsa) és bemondásra milyen alapon férnek hozzá és hoznak döntést valakinek az egészségügyi adataival kapcsolatban. Vagy hogy vitte végig az ilyenkor szükséges protokollt (diagnosztika, ellenőrzések és visszaellenőrzések) a szemész (vagy ki), hogy ott sem volt akin el kellett volna ezeket végezni.
Másrészt ha ott sincs az ügyfél és úgy szolgálják ki, majd mehetne vissza a pultot verni, hogy ő fizetett és panaszt akar tenni, mert valami nem jó, nem tetszik.
A te szemszögedből tényleg triviálisan hangzik, és egy kis semmiség. De egy szemész tudtommal egészségügyi szolgáltató és szigorú szabályok szerint működhet.
Értem. Köszönöm.
(atyaég 😳)
Mivel 2024 - et írunk, ezért elfogadom és őszintén köszönöm a válaszokat.... de egyébként.... kicsit kezd túlságosan komplikálttá válni a világunk.
Nekem úgy nagyon nehezen adták ki édesanyám új szemüvegeit (egy távollato és egy olvasó) hogy ő nem volt velem, és ki volt fizetve az egész előre.
Azt mondták, jó lett volna, ha felprobalja és ott helyben rögtön orvosoltak volna, ha valami mégsem jó.
Miután közöltem, hogy örültem, ha a vizsgálatra ide tudtam őt rángatni (mozgássérült, nehezen hagyja el otthonát) így odaadtak. De szerencsére nem volt semmi baj, jók lettek.
Egyébként normálisan jártak el, igen. (képzeld el h pár mm eltérés van a keretek közt, akkor a lencse fókusz már nem is oda esik.)
Nem csinálnak ilyent. A lencsét mindig az adott keretbe csiszolják be. Optometrista a barátom, családi cég. Megtehetné fű alatt is. De nem vállaja. Sőt, tudod mit tett legutóbb? Kiváló szakember, lelkiismeretes. Eltőrt a stemüvegem, elmentem hozzá újat készítettni.
És szt mondta, menjek orvoshoz, mert romlott a visusom, nézessem meg. Felelőtlenség kenne enélkül újat készíteni.
Köszönöm szépen a 2 utolsó válaszolónak is!
Nahát! Ma új dolgot tanultam.
Értem, rendben, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!