Amúgy a parfümnek mi a jelentőssége?
Amolyan kényszerbetegség egyeseknél.
A parfümök és társai nem szűntetik meg a szagokat csak elvegyülnek.
Fujogatás helyett menj mosdóra és tisztítsd le magad a fújkodás helyett.
3
A parfüm nem arra való, hogy elfedje a kellemetlen szagokat, hanem miután megfürödtél, alaposan megmosakodtál, felhelyezed a tiszta bőrödre és a természetes bőrillatoddal elegyedve ad még egy kis extrát.
Mindig könnyebb a tájékozódást megspórolni és a tudatlanságot mások kényszerbetegezésével kompenzálni.
A parfümkészítés is egy művészeti ág.
Minden egyes illat más képeket és hangulatot idéz elő. Minden nap úgy választom ki, mint a ruháimat.
Valamikor a citrusos, gyógynövényes frissességet preferálom, máskor a vad dögöket.
Ha nagyon naturalisztikusan akarom leírni, a parfüm viselés tulajdonképpen a “bőr befűszerezése”.
Az ételeknél sem mindegy, hogy mit mivel és milyen mennyiségben fűszerezünk. Ami az egyik ételnek ikonikus aromád ad, egy másikat ehetetlenné tesz, annyira üti.
Ez az emberi bőr kémiájára is igaz.
Rengeteg tapasztalatot igényel, amíg az ember megtalálja, hogy milyen parfümkreációk mutatnak jól a bőrén.
Én szeretem, ha jó illat vesz körül, miközben végzem a teendőimet. Persze, nem olyan töménységben, hogy szétrohadjon tőle az agyam.
És az is jó érzés, amikor megkérdezik, hogy mit viselek, vagy szóvá teszik, hogy egy bizonyos parfümről én jutok eszükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!