Tanácsot szeretnék kérni?
Figyelt kérdés
Egészen hülye történetem van amit nem fogok elmesélni feleslegesen. A helyzet az hogy nem tudtam hazamenni megcsináltatni a személyi igazolványomat és lejárt. Nos nincs jogsim sem útlevelem mivel ahol vagyok oda nem kellett útlevél és az anyakönyvi kivonatomat is elvesztettem. Ilyenkor mit tudok csinálni? Kértem időpontot a konzulátusra de nem akarok úgy odamenni hogy össze vissza dadogok. Elég zavarba ejtő a helyzet így is és tök hülyének érzem magam és nagyon szégyellem hogy valami ilyesmi történt velem.
Ha lehet csak normálisan válaszoljon aki válaszol.
2024. febr. 18. 13:27
11/11 Csupasz makk válasza:
Ausztriában a lejárattól számítva 1 évig elfogadják a lejárt személyit egy államközi rendelet alapján. A lejárt személyivel be tudsz menni a követségre és tudsz kérvényezni egy újat. Ha a személyit is elvesztetted, akkor az ottani fényképes betegbiztosítási kártyával is tudod igazolni magad a személyi igazolvány csináltatásnál. Egyébként haza is utazhatsz új személyi igazolványt csináltatni, Bécs közel van a magyar határhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!