Miért nézik le sokan a kínaiakat?
Erre én is kíváncsi vagyok. Sose néztem le őket, nem is emelem őket az égbe, szóval közömbös vagyok velük, mint például a svédekkel is.
Szerintem az lehet az oka, hogy a közhitben az él, hogy kínai=olcsó, szar. És utána se néz sok ember hogy ez igaz-e, csak birka módon átveszik ezt a "kifejezést", szó használatot.
Amit most leírok, az nem jelenti azt, hogy bárki is gyűlölje a kínaiakat vagy én gyűlölöm őket, - inkább a "nagy számok törvényére" épül a válaszom.
A személyes tapasztalatom az, hogy az ÁTLAG kínai mentalitása nagyjából a hallgatag erőszak köré épül.
Vannak vállalkozások, - főleg kifőzdéket lehet találni Magyarországon, de egyre több a kínai tulajdonos által üzemeltetett vegyeskereskedés, közért is.
Bemész egy ilyen helyre!
Szívélyes mosoly, - "Szia!"
Ha vásárolsz, kiszolgál, közli az összeget és mehetsz!
-Nincs mosoly, nincs "Viszlát!", "Bukjál fel!", "Várjuk máskor is!"
EDDIG tartott a szívélyesség, szolgálatkészség, - telefonját nyomkodva sz@rik mindenre és mindenkire, ha nem állt mögötted senki!
-Ő itt elvágta ollóval a napi szintű üzleti kapcsolatot veled!
Más kérdés, hogy amitől nagyon meg akar szabadulni és neki filléres történet, azt ha akarod, ha nem, rád tukmálja, mint "ajándékot"!
-Ez ellentmondás, de ez ettől még így van!
Nekem a kínaiaktól vásárolt vagy kínai eredetű termékekkel van gondom, mert a sok évet kiszolgált Lenovo telefonomat leszámítva eddig csak olyan kínai termékekkel volt dolgom, amely addig tartott ki, amíg otthon el nem kezdted használni vagy egy hónapig működött. A cserét meg elfelejtheted, mert "pénzt vissza nem adunk!" felfogásban a legjobb esetben is kicseréli neked egy másik hulladékra az egyik hulladékot!
A legsúlyosabb élményem az volt, amikor a néhai Fáy utcai "piacon" vettem egy kínaitól eldobható borotvát. Amikor megvettem, még nem voltam azzal tisztában, hogy az már felbontás előtt eldobható, - bevarrtak volna állatkínzásért évekre a kaptárba, ha az ott vásárolt borotvával megpróbáltam volna szőrteleníteni valamilyen állatot! Lényegében egy műanyag nyéllel felruházott ekevas-darab volt, - amely a tarkómtól kezdődően tépte le az arcbőrömet az arcszőrzetemmel együtt! :DDD
Akkor nem nevettem ekkorát!
Írok azért egy pozitív példát is, hogy ne egyoldalúak legyenek az észrevételeim!
Anyám elszenvedett egy dupla agyérkatasztrófát és a fél oldala lebénult!
Gyógytorászt foglalkoztattunk és én vettem a fáradtságot arra, hogy utánajárjak a kínai talpmasszázsnak! Elkezdtem kezelni anyám lábait a kínai talpmasszázzsal, - egy ilyen 100 percet vett igénybe.
Hónapok múlva az anyám attól pánikolt be menetrendszerűen, hogy a hatalmas belvárosi lakás túlsó végében felejtette a botját, - mert két lábon elgyalogolt oda segítség nélkül. Teljesen rendbe jött az aranyere és az emésztési rendszere. A kínaiak ilyen szintű tapasztalatait azért érdemes erényként kezelni - és tisztelni!
Szóval én nem gyűlölöm a kínaiakat, de vannak fenntartásaim velük összefüggésben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!