Begyulladt az orrpiercingem, mit tegyek?
Ma reggelre begyulladt az orrpiercingem amit kb másfél hónapja szúrattam. Eddig nem volt vele semmi probléma, nem tudom mi történhetett.
70%os alkohollal fertőtlenítettem az első 4 hétben, az jó volt rá, de csak este 6 körül érek ma haza, addig nem tudok fertőtleníteni
Mit tudok esetleg csinálni addig?
Ne vedd ki, bármennyire is szar. 70%-os alkohol meg nem a legjobb, inkább betadine, vagy bephanten, de az utóbbiból a simát, van valami plus verziója, az asszem szárítja a bőrt, azért nem jó
Ha eddig nem volt vele baj, akkor gondolom a pc elég hosszú, szóval csak kezelgesd
Amíg nem érsz haza addig kb semmit.
Az alkohol nagyon irritál és szárít, azonnal hagyd abba a használatát ha jót akarsz a piercingednek.
Illetve a bepanthen #3-asnak nem is tudom hogy jutott eszébe... Az nem fertőtlenít, illetve meggyűlik a sebben mégnagyobb gyulladást okozva. Semmilyen krémet ne használj.
A betadine elfogadható ha nem baj hogy sárga leszel xd de a legjobb az a Hansaplast vagy bármilyen steril sóoldat. Ezzel napi 2x tisztítsd.
#6, ne kötözködj, én sem g*ciztem, csak nem értettem veled egyet, de te meg valamiért hihetetlenül érzékeny vagy. Nem tudom hány éves lehetsz, de ez 14 felett már mindenképp nagyon gáz.
A betadine mondtam hogy egész jó, csak befogja a bőrt, amit utána meg lehet lemosni, szóval nem túl kényelmes, és van ennél jobb is.
A bepanthen még mindig egyrészt tökéletesen értelmetlen, másrészt káros lehet piercingnél.
Eddig 4 tökéletesen gyógyult piercingem van, ebből 3 kilökődésre hajlamos felületi piercing, és furcsa mód egyik sem volt még csak begyulladva sem soha. Ja, és nem a seggemből rántottam ki ezeket az információkat, hanem egy profi piercer javaslatait közvetítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!