Mi a véleményetek Debrecenről Szolnokról Nyíregyházáról?
Sziasztok!
Én Szolnokon laktam 29 évig, sajnos meg tudom érteni a 6 és 9. válaszokat.
Pár éve el költözem Kecskemétre, de mamám miatt gyakran járok még Szolnokon.
Igazából, csak tudni kell a helyén kezelni, Nyíregyházával, és Debrecennel ellentétben nem egy nagy, hanem egy magyar mércével közép méretű, nemzetközileg pedig kis város, ha nincs nagy elvárása az embernek még élhetőnek is lehet nevezni, de ha van választás, akkor inkább ne... :D
Debrecenben is megfordultam párszor, a legutolsó alkalommal, csak pislogtam hogy két látogatásom között épültek új hipermarketek, gyorséttermek, hotelek, sok épülő gyár meg tuddom én még mik.. :D Gyors tempóban fejlődő város, kívülről így látom.
Nyíregyházáról is hasonló véleménnyel vagyok, mint Debrecenről. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a víz felett tartja.
Budapestre ki térve: A belvárosi kerületek egyszerűen el varázsoltak, döbbenetesen szép, hangulatos, fejlett. A többi része, a peremterületei sajnos nem nyújtanak sok izgalmat, és nem is olyan vonzóak. Ebben egyet értek az egyik korábbi válaszolóval.
Kérdező: Nincs kedvem kisregényt írni a miértekről, ne haragudj. Lényegre törően: A három felsorolt város közül Debrecen a nyerő.
Többiek: Kétségtelen, hogy Budapesttől vannak szebb városok az országban, de az az ország motorja, leállna az ország nélküle, teljesen más tészta, azt ne keverjük ide.
9: Valamikor voltak kerületek Debrecenben. Azt hiszem 7, majd le csökkent 3-ra(Kb akkorára mint egy mai átlagos budapesti kerület)
Valamikor a 80-as évek körül szűntek meg de javítsatok ki ha tévedek. Régi iratokon még rajta van hogy született: Debrecen I,II,III
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!