Véletlen hamarabb utaltam el a csomagom arat ilyenkor mi a teendő?
#2 Nem kell annyira szigorúan venni ezt. Csak azért írják, hogyha valami hiba miatt nem jönne meg a rendelés, akkor ne legyen baj belőle, de ha megkaptad az emailt, akkor látni fogják az utalást. Nem hiszem, hogy ennek a webshopnak annyi rendelése lenne, hogy belekeverednének. Annyit megtehetsz, hogy biztosra menj, hogy írsz nekik egy emailt, vagy felhívod őket.
#1 Ehhez hozzátenném, hogy végső esetben, utólag a bankodon keresztül visszakérheted a pénzed. Fel kell hívni őket, és megmondani, hogy em kaptad meg, amiért fizettél, és ők általában szó nélkül visszaforgatják. Ezt kevesen tudják, de egy barátom már élt ezzel a lehetőséggel, és működik. Persze hozzá kell tenni, hogy utána ne próbálj meg rendelni ugyanonnan, mert valószínűleg nem fognak kiszolgálni.
3: nem lehet, hogy te ezzel kevered a dolgot?
"em kaptad meg, amiért fizettél, és ők általában szó nélkül visszaforgatják."
ha ez így lenne, akkor nem lennének olyan ügyek, hogy a munkáltató téves összeget utalt (többet), de a munkavállaló meg lelépett vele és nem hajlandó visszafizetni a "felesleg" részt.
#4 De pontosan erről van szó. Webshopos rendelések esetén vissza lehet kérni. Pár éve egy baráton koncertjegyet vett, amiről csak a helyszínen derült ki, hogy már használt, és többször adták el ugyanazt (Viagogo-ról vette. Kerüljétek, mert gyakori átverés azon az oldalon), és jelezte is a banknak. Semmilyen bizonyítékot nem kértek tőle, és 48 órán belül visszakapta. Persze fontos megjegyezni, hogy ha ezzel az ember visszaél, akkor hamar a bíróságon találhatja magát.
Nem tudom, hogy mennyire bankfüggő, de haverom OTP-s. Lehet a többi bank máshogy kezeli.
A munkavállalós, túlutalásos téma lehet más dolog, mert magánszemélynek megy a pénz. Annyira nem értek hozzá, csak megtörtént példákon keresztül ismerem a témát.
5: a kérdező ezt írta: "Véletlen hamarabb utaltam el a csomagom arat"
Utalt, nem bankkártyával fizetett neten, állítólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!