Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Postán a sorszám automatánál...

Postán a sorszám automatánál melyik menüpontot kell választani ha az aprómat nagyobb cimletre akarom váltani?

Figyelt kérdés

2024. jan. 20. 13:09
1 2
 11/15 BlackSword ***** válasza:
50%
#9! Tudom alkalmazni a szabályt... Imádom az olyan ügyfeleket, akik akarnak valamit, belökik a szabályt, aztán csodálkoznak, hogy minden az utolsó utáni szabályig be van tartva... mert a többi isten tudja hány szabályról lövése sincsen...
2024. jan. 24. 05:39
 12/15 anonim ***** válasza:
#11 Talán jó lenne, ha hozzátennéd a kommentjeidhez (mert nem mindenki tudja itt), hogy postás vagy.
2024. jan. 24. 06:36
 13/15 anonim ***** válasza:

✎ 10/ válasza: „9 Az altalad belinkelt oldalon is ott van, hogy apro atvaltas papirpenzre 4000 ft-ig dijmentes lakossagi ugyfeleknek.”

Nem. Ott az van, hogy „A lakossági ügyfeleknek továbbá maximum 4.000 Ft értékű bankjegy ellenében, maximum 20 darab érméig (kizárólag 200 és/vagy 100 Ft-os érme) szintén díjmentes a váltás.” Bankjegyet (’papírpénzt’) → érmére, méghozzá kizárólag 200 és/vagy 100 Ft-os érmére.

2024. jan. 24. 10:13
 14/15 anonim ***** válasza:

11! Az imádatod viszonzatlan marad.

Azt írtam, hogy ezt találtam, és aki másképp tudja, nyilván be tudja mutatni. „a többi isten tudja hány szabályról” valóban „lövésem sincs”, de ha titkolod, akkor nem is lesz; igaz, ebben az esetben messze nincs szükség sok szabályra. Marad az a szegényes ismeretem, amiről Magyar Posta a honlapján tájékoztatja az ügyfeleket; akár olyan hirdetményben, mint ami a válaszban van elérhetővé téve, vagy a postai terméklapokon, vagy az ÁSZF-ben, vagy a díjkalkulátorban, vagy az Állandó postai szolgáltatóhelyek, mobil postával ellátott települések listáján.

Ügyfélként, vannak tapasztalataim.

Hónapokkal azután, hogy a Posta megszüntette azt, hogy POS terminálos pénzfelvételként kezeli a postaponton átvett utánvételes csomag díját, és emiatt a bank a csomag árához képest nagy díjat számítson fel, mégis így kezelték. Mivel rögtön kaptam a banktól a számlaőr SMS-t, láttam, mindjárt szóvá tettem. Még a postás hölgy vezetője is azt állította, hogy csak akkor kezelik bankkártya fizetésként, ha postai szolgáltatásért fizetek. Vagyis, hónapok óta nyilvánossá tett Magyar Posta tájékoztatóból én tudtam a változást, ők nem.

Évekkel azután, hogy az elérhetővé tett link alapján 1000, azaz, egyezer forintot kértem 3 db 200 és 4 db 100 forintos érmére váltani, nem egy egyszemélyes, hanem egy négy ügyfélablakos postán, díjat akartak beszedni, mert szerintük (az odahívott vezető szerint is) a vagy csak 200, vagy csak 100 Ft-os érmére váltás díjtalan, a vegyesnek díja van. A tájékoztatóban „és/vagy” szerepel. Kifizettem a díjat, mert kellett az érme.

Mindkét eset dokumentált volt, fordulhattam volna panasszal a Posta Ügyfélszolgálatához, de nem tudom, milyen következményekkel járt volna a dolgozókra nézve, inkább nem tettem. Mindenesetre, nem az a kivétel nélküli tapasztalatom, hogy a postai dolgozók mindent jól tudnak.

2024. jan. 24. 11:03
 15/15 anonim ***** válasza:

14 Igazad van, te ertelmezted jol azt a 4000es szabalyt. A penzkezelesi tajekoztatojuk IV. fejezet alapjan pedig az ermek bankjeggye valtasa dijkoteles cimletvaltasi reszbe esik... en is tobbszor tapasztaltam mar, hogy postai dolgozo felreertelmezett egy szabalyt, es volt is, hogy panaszt tettem, kuldtek is a karteritest (igaz, csak par szaz Ft-rol) utalvanyon.

Mindenesetre en az apro ermeket ingyen a kisboltban szoktam atvaltani, ok orommel veszik es nem szamitanak fel erte dijat.

2024. jan. 24. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!