Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mitől lehet ez? Hogy tudnám...

Mitől lehet ez? Hogy tudnám magamba ezt átállitani/kezelni?

Figyelt kérdés

Van egy barátom akinek van egy kollegája. Átvágta, kihasználta kb 2 éve nem is beszéltek sokaig. Nyáron munka miatt kellett aztan a csaj elkezdte keresni és most ott tartanak hogx minden nyugjevel bajaval őt keresi meg. Engem iszonyatoran irritál a csaj.nem értem azok után amiket vele tett miért kell vele munkán kívül jópofizni. Sokat gonzolkozom ez bennem mért okoz ennyire nagy feszültséget ha ő eltudja nezni mit tett vele es most jopofizni akkor nekem se kéne rajta feszülnöm de ahogy szóba kerül a csaj ideges leszek tőle.

Hogy kéne ezen változtatnom?

2024. jan. 19. 14:58
 1/2 anonim válasza:

Nekem is van egy ilyen barátom, rendszerint felkeresik a volt ismerősei, kollégái és traktálják mindennel, szívességet kérnek, vigye el őket ide oda stb, mind1, hogy azelőtt meddig nem beszéltek, mit csináltak (mind nők, szerintem csak azért foglalkozik velük).

Amit én szoktam csinálni, hogy őszintén elmondom a véleményem a személyről és arról, hogy miért kereste, kihasználja stb.

Viszont, nem szokott működni sajnos, a barátom elismeri, hogy igazam van, teljesen, ő is tudja, de mégis másképp cselekszik, így beletörődtem. Úgy vagyok vele, hogy ha a barátom ennyire ökör, hogy hagyja magát kihasználni és érzelmi szemetesládának, sofőrnek és problémamegoldónak engedi magát használni, amivel tisztában is van, én meg szóltam is többször is, de nem hallgat rám, akkor mit tudok tenni? Semmit.

Egy idő után a haveromnak magától lesz elege néha és megoldja a helyzetet egyébként.

Szóval szerintem beszélj vele, mondd el, hogy hogyan látod, ha nem használ, akkor pedig nem tudsz mit tenni tényleg, a saját kárán fogja abbahagyni, amikor neki lesz elege.

Sajnos változtatni ezen nehéz, természetes ha aggódsz érte és nem akarod, hogy palira vegyék, viszont türelmes lehetsz, előbb vagy utóbb szerintem a barátod leépíti a csajt, mert elege lesz, hogy minden bajával megkeresi.

2024. jan. 19. 16:03
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon sokszor beszéltem vele erről. Sőtt mikor melő miatt újra elkezdtek beszélni és kezte a csaj keresni más miatt is akkor mondta hogy nem fog vele haverkodni. Ezt is felemlegettem neki hogy ahoz kepest mar mar öribarik vagytok. De igazából csak idegesítem vele meg nyaggatom szerinte. Érti mit mondok ő is. De kb leszarja.

Így próbálom én is ezt hogy nem foglalkozni vele az ő élete. Van amikor sikerül de van amikor annyira felbosszant. Szóval valamit magammal kéne kezdeni hogy ne legyenek ezek az érzések bennem.

2024. jan. 20. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!