Ezek a könyvek jó könyvek? vagy nem ajánlanátok?
Boszorkányiskola by Schmidtné Holló Erzsébet
Bűbájoskönyv by Kiss Judit Ágnes
Boszorkánypraktikák by Eileen Holland
Boszorkányok megtalált varázskönyve by Lidia Pradas
Boszorkányság nagykönyve by Raymond Buckland
A boszorkányiskola már a nevéből látszik hog valami new age marhaság, a boszorkányok megtalált varázskönyve is.
A bűbájoskönyv inkább egy baboba gyűjtemény elbeszélés, élvezetes, de nem gyakorlati okkultot ír le.
Raymond Buckland könyveit ajánlom mert neki azért van neve a régóta okkulttal foglalkozó körökben.
A boszorkánypraktikákról még nem hallottam. Annyira nem hatásvadász a címe hogy kapásból érződjön hogy most béna-e. Ha komolyan akarsz foglalkozni okkulttal akkor Buckland kötelező, a többi meg opcionális. A bűbájoskönyv nekem megvan, inkább szórakoztattó irodalom mint ismeretterjesztő. Nekem tetszik
Buckland nem volt híres arról, hogy komolyan vette volna ezeket a dolgokat, így a könyveiben elég sok hibás információ van.
Buckland elég nevetséges figura.
Ugye a Gardneriánus Wicca elvileg angolszász gyökerekre épít, de mivel Buckland azt mondta, hogy az ő ősei szászok voltak ezért megalapította a seax wiccát. Majd késöbb azzal jött elő, hogy skót ősei voltak és kitalálta a skót wiccát (szerinte ez volt a piktek ősvallása). Majd később kiadott egy cigány jóslással foglalkozó könyvet, hiszen neki a nagymamája egy cigány vajákos volt.
Tehát magyarán úgy akarta hitelesnek beállítani a könyveibe írt dolgokat, hogy elmondja hogy neki ilyen meg olyan ősei voltak.
Amiről híres, az az hogy elősegítette a neowicca kialakulását (pl. ő találta ki az önavatást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!