Mibe érdemes jegyzetelni az egyetemen? Tabletten? Telefonon? Laptopon? Füzetbe?
Lehet hülye kérdés de ki méljetek a trágár és a sértő komentektől
Végzős gimnazistaként érdekelne mivel akkor be kell szereznem a hozzá megfelelő elektronikus eszközt
És barátkozni olyanokkal, akik minden előadáson bent vannak és jól is tudnak jegyzetelni és lefénymásolni a jegyzeteiket.
Úgyis lesz jó pár olyan előadás, amikor nem tudsz bemenni valami miatt, akkor jól jönnek ezek az ismerősök.
Ha koleszos leszel, akkor előnyben leszel ilyen szempontból.
Én saját tapasztalataimról tudok beszélni. Kezdetben én füzetben jegyzeteltem, mert nemigen tudtam gyorsan gépelni, sokszor egyenként pötyögtem, keresgéltem a betűket és féltem, hogy le fogok maradni, de sajna azt láttam, hogy a füzetbe írt jegyzeteim átláthatatlanok.
Egy idő után azonban megpróbálkoztam a laptopon történő gépeléssel és az elején valóban lassan ment, de minél több előadásra behártam és minél többet jegyzeteltem gépen egyre gyorsabban ment és már nem bajlódok azzal, hogy a betűket keresgéljem és nagyon szép, átlátható jegyzeteim vannak, úgyhogy én a laptopon való jegyzetelést tudom ajánlani. Előnye az is, ha vannak online diák, akkor egyből be tudod másolni a ppt szövegét a dokumentumba, bár én azt figyeltem meg, hogy sokkal jobban megy, jobban megmarad és hatékonyabban le tudom követni az anyagot, ha csak a tanárra figyelek és leírom amit diktál. És ha úgy látom, hogy van esetleg általam fontosnak vélt info, akkor otthon könyvből kiegészítem az órai jegyzeteimet.
De nyilván amúgy az a leghatékonyabb, ha kipróbálsz minél több módszert és aszerint jegyzetelsz, ami számodra a legmegfelelőbbnek bizonyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!