Más is lusta kimenni télen cigizni, és inkább a nyitott ablakál, ajtónál szívja kabátban?
Mindig jókat mosolyogtam azokon, akik szerint ezzel megoldva a füstkérdés :)
A füst ugyanúgy bejön, hiába hajolsz az ablakhoz, vagyis ilyenkor valójában triplán szívatod magad: fázol is, a lakás is hűl, a füst is bejön.
Rajtam kívül mindegyik tesóm cigizik anyámmal együtt.
Anno amikor velük laktam undorító volt a cigi illata a lakásban, minden ruhámat elszeparálva kellett tartanom, szárítanom a szobámban... S még úgy is megvádoltak az iskolában, hogy biztos cigiztem... Kaptam a büntetést igazságtalanul, mindaddig amíg anyám tudott szánni egy kis szabadidőt a szülőire és elmondta tanáromnak, hogy utálom a cigit és ők azok, akik miatt olyan illatom van.
Pedig még a kabátom is a szobában volt az illatosított szekrényemben.
Anyáméknál mai napig látszik tárgyakon is a benti dohányzás és megmondtam: nem megyek hozzájuk, mert gyomrom fordul fel a cigiszagtól, ami náluk van.
Nem ér semmit az, hogy nyitott ablak mellett füstölnek.
Mindenükön érezni. Ha más után nyomom el cigit, mert nem jól csinálta, az a 6 mp után is hiába mosok kezet alaposan, érzem a szagát.
Igénytelen és undorító dolog, se nem egészséges.
Testvéreim mindezzel tisztában vannak és ők saját otthonukból szépen kisétálnak, van dohányos sarok a teraszukon.
Öcsém megmondta, tudja ő, hogy nem valami vonzó dolog, ő se szereti dohányosként, ha érződik a másikon vagy lakásban/házban. Mégis szívja, mert szereti, de ügyel mindenre, ami tőle telik.
Nálam a házban tiltott. A baráti társaságomból pedig csak ketten cigiznek, de ők tudatosak, odafigyelnek dolgokra s másokra is.
Még kerti grillezéskor is megkérdezik máshol, hogy rágyújthatnak-e, nem-e zavarnak vele valakit.
Nálam pedig tudják, nem bánom, de tőlem és a háztól odébb a kertben.
A kis mozgás pedig sose árt.
Ez a felveszem a kabátom... hülyeségedhez csak egy cipő hiányzik és pár lépés.
Gondolom, ha sz.rnod kell azért megmozdulsz a wc-ig meg vissza és nem az ablakon lógatod ki a kukacodat.
Mindennek megvan a maga helye. S nem azért, mert unatkozik az ember, hanem a higiéniai alapok miatt.
Tiszteld meg önmagadat, a lakást vagy házat amiben élsz s akár másokat, akikkel együtt vagy vagy jönnek, mint vendégek. Ha pedig nem a te tulajdonod, akkor méginkább tiszteld meg azt, aki bérbe adja neked.
Plusz sztorik:
Volt olyan ember, akivel nem kötöttem szerződést a kezei és ruhái miatt... Igen, cigiszag miatt.
A cigis embereknek is sorba mondtam nemet, akik megpróbáltak udvarolni.
Hála égnek ezen téren is hasonlítunk a párommal. Számára kifejezetten taszító egy cigis nő.
Számtalan hátránya van a ciginek, 2 dolog van, ami előnye, és az egyik az a cigi szünet egyes helyeken.
Sőt: hiába mos kezet egy dohányos ember a cigi után, ujjal való "játéknál" is megérzi a hüvelyem a nikotint. Kellemetlen fura érzés. (részben ezért is szakítottam huszas éveim elején az egykori párommal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!