Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az az "E-Girl"?

Györffykee kérdése:

Mi az az "E-Girl"?

Figyelt kérdés
Annyit tudok róluk hogy ilyen fura Billie Eilish szerű lányok akik elhiszik magukról hogy szépek de amúgy mik? Van ennek valamilyen lényege vagy ez 100%-ban csak ez a kicsit edgy de amúgy cringe stílus? Én eddig azt hittem hogy azok a gamer lányok de úgy látom tévedtem.

2023. dec. 5. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

[link]

[link]

Mindkét forrás bőségesen leírja mit jelent.

2023. dec. 5. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy ennek a fogalomnak számtalan jelentése van. 😂

Eredetileg gamer lányok, akik sok időt töltenek online térben.

Szeretnek extrémen öltözködni, - akkor is, ha a zenei ízlésük nem az alternatív irányzatokról tanúskodik.

A goth, emo, grunge külső behatásokon kívül szívesen merítenek az ázsiai divatból.

Szeretik az animéket, szabadidejükben cosplay rendezvényekre is ellátogatnak.

Az más kérdés, hogy ma már mindenki e-girlnek hívatja magát, aki a TikTokon illegeti magát színes hajjal. A Belle Delphine féle internetes ringyókról ne is beszéljünk. Az ilyen libák miatt meg pont az a kategória nem szereti így nevezni magát, akikre valóban ráillik.

2023. dec. 10. 10:22
 3/5 A kérdező kommentje:
#2. Akkor én rosszul tudtam. Ezek szerint ez az E-Girl cucc nem is olyan szar. A goth, grunge az király és kicsit sajnálom hogy félreértelmezve terjedt el, így én is rosszul tudtam :/
2023. dec. 10. 19:18
 4/5 anonim válasza:
74%
Egy újabb marhaság, amit a tiktok nevű förtelem termelt ki. Mentálisan sérült lánykák idétlen módon viselkednek, és ezt kirakják az internetre. Nincs könnyű dolga annak, aki manapság meg akarja óvni a gyerekét az ilyen kreténségektől. Teljesen tiltani vagy felügyelni nem lehet, így marad az, hogy a szülő nagyon sokat beszélget a gyerekével, hogy ne bomlassza annyira az elméjét a sok szar ami ráömlik.
2023. dec. 11. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem új dolog ez. Aki cosplayes, gamer körökben mozog, és legalább egyszer ellátogat egy olyasmi rendezvényre, mint a Mondocon, láthatja, hogy már 10 éve tele van a rendezvény színes hajú, anime girl-lé sminkelt tízen-huszonéves lányokkal.

Ezzel az ég világon semmi baj nincs, ez is egy létező szubkultúra, és nem újkeletű. Alapvetően intelligens emberek, akiknél a kockaság és a kreativitás összefonódik valamilyen módon.

A baj ott kezdődik, amikor hirtelen felkap valamit a mainstream média, és jelentés nélküli “aesthetic”-ké korcsosul, amit boldog-boldogtalan felölt, ha épp ahhoz van kedve.

szept. 21. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!