Svájcban a QR kódos előre fizetett borítékokat bármire fel lehet használni?
Sok cégtől kapok általában A-post-os válaszborítékot, gondolom kedvességből átvállalják a postaköltséget. Ezekre nagyon ritkán van ténylegesen szükségem. Néha előre meg van címezve, tehát tényleg csak nekik tudok válaszolni vele, viszont sok közülük teljesen üres, vagy ablakos.
A kérdésem ezekre a címezetlen vagy ablakos borítékokra vonatkozik, aminek a bélyeg helyén annyi áll hogy "Nicht frankieren" és egy QR kód.
Ezekből nekem már több tucat összegyűlt, és nem tudom hogy használhatom-e bármi másra.
Lehet hogy ezek ki sincsenek fizetve előre, csak a QR kód alapján utólag leszámlázzák a cégnek akitől kaptam? Ezesetben akár láthatják is hogy ki a feladó ill. kinek küldték ki?
Vagy ezek csak simán előre felbélyegzett borítékok amiket kvázi ajándékba adtak és felhasználhatom bármire?
Köszi!
Sajnos nem olvassa a telóm. Szerintem valami spéci non-sztenderd qr kódot használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!