Milyen jó dinoszauruszos ismeretterjesztő filmek vannak?
Már elég sokat láttam, párat angolul is. Nem a mozi filmek érdekelnek, hanem az ismeretterjesztő/doku filmek, sorozatok.
Sajnos úgy veszem észre, hogy az utóbbi 10 évben már nincsenek jó, és komolynak mondható filmek a témában. Ami mégis a dinokat érinti, az vagy Hollywood-i agymenés, vagy bohóckodás.
Nem sikerült kinőnöm a dinokból, bevallom, megunhatatlan a téma számomra, viszont érthetően, a kor miatt is, nem elégszem meg a mesékkel, ezért keresek olyanokat, amiket még nem láttam.
A válaszokat előre is köszönöm!
Az előzőt sajnos le kell pontoznam. Brusatte könyvében sok a pontatlanság sajnos, a portrés könyv meg egyenesen botrány, ocsmányul ábrázolva ősállatokat.
Ha magyar könyveket keresel, akkor inkább a magyar szerzők műveit ajánlom, mert a komolyabb könyvek nem igazán kerülnek lefordításra.
Alan Turner ősemlősök című könyve egy szép kivétel, azt tudom ajánlani magyarban is.
Angolokból ajánlanám ezeket:
Facts and figures Theropods
Dinopedia
Tyrannosaur chronicles
Illetve, ha palaoart akkor legyünk magyarok és Julius Csotonyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!