Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így van rendjén?

Szerintetek ez így van rendjén?

Figyelt kérdés
Az emberek mindenszentek előtt egy rakás pénzt elköltenek üvegmécsesekre és egyebekre, pár hét múlva kidobják, és jövőre megveszik ugyanazt, letisztítva. Erről szólna a megemlékezés a halott szeretteinkről?
2023. nov. 1. 21:12
 1/5 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Szerintem a gyártók nem a szeméttelepről szerzik be az üres üveg mécseseket.
2023. nov. 1. 21:31
 2/5 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Amúgy meg van ez a mizéria, hogy az ünnepek csak a pénzről szólnak blabla. A gyártóknak és forgalmazóknak igen, a pénzről. A vevőkenk meg másról, és kinek miről.
2023. nov. 1. 21:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, pont ez a lényeg. Hogy lehúzzák az embereket. Pl tegnap megpróbáltam mécsest venni egy tescoban, erre a szezonális részlegen karácsonyi dolgok sorakoztak. Így kénytelen voltam a parkolóban megvenni az árustól, persze jó drágán. Számomra az ünnepek nem magamutogatásról szólnak, hanem arról, hogy együtt lehetünk. Szép dolog a holtakról megemlékezni, viszont azt nem csak ilyenkor kellene. Mellesleg az elhunyt szerettek nem attól kerülnek a "mennybe", hogy kidekorálod a sírjukat.
2023. nov. 1. 21:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Illetve az üveg nem lebomló anyag.
2023. nov. 1. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi nem visszük túlzásba, nem költünk felesleges dolgokra.

Meglátogatjuk, letakarítjuk és csendben meggyászoljuk szeretteinket.

Minden halott személynek szoktam készíteni egy apró figurát kőfaragással és a síremlék részévé teszem a temetése napján. Pl kedvenc állatuk, növényük szobra.

30N

2023. nov. 2. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!