Furcsa dolgok a micéliumomon?
Nem vagyok egy szakértő de én úgy hallottam hogy csiperkét lótrágyában szoktak inkább termeszteni, a búzás szubsztrátum inkább laskára, süngombára stb szokták használni. Amúgy meg jól ki kell főzni/gőzölni előbb hogy csíramentes legyen, és amúgy is nagyon oda kell figyelni hogy más spóra ne kerüljön bele.
Biztosan elég jól utánaolvastál?
Végül én is utánanéztem pár angol oldalon mert furdalt a kíváncsiság, és én is szeretnék idővel gombákat termeszteni.
A leírásod alapján a pókhálószerű, fekete pontos penész az nagy eséllyel a "rhizopus stolonifer", magyarul vszeg "fekete kenyérpenész" ami az egyik leggyakoribb penészfajta a világon, rothadó epren gyakori, ill. az első penész szokott lenni a régi kenyéren. Muslicák vagy más rovarok könnyen terjesztik gombablokkokra.
Sajnos ekkor ki kell dobni az egész blokkot mert betegséget okozhat. Nem is szabad belélegezni a közelében, és a gombát semmiképp nem szabad megenni. Ezt olvastam róla.
Sajnálom, ez vele jár :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!