Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Eladó védelme Market place...

Eladó védelme Market place vásárlásnál... Vevő lealkudja a vételárat, megjelöli, mikor jön a termékért, de nem jön. Többször ráírok,elolvassa, nem válaszol, majd: nem kell. Terheli vásárlási kötelezettség??? Az eladóval mindent meg lehet tenni?

Figyelt kérdés

#Vásárlási kötelezettség Market place-en
2023. okt. 8. 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem kötelezi az érdeklődőt, mert amíg meg nem történik a jogügylet, ő nem lesz vevő és nem felel semmiért. Szabadon lehet kérdezni, alkudni vagy elállni a lehetőségtől, ahogy bárhol máshol is. Magánszemélyek között nem keletkezik fizetési kötelezettség, sem fogyasztói szerződés amit bármilyen hatóság vagy felügyeleti szerv, békéltető testület kezelhetne.

Egyet tehetsz, hogy nem hagyod magad hülyének nézni: vagy megveszi az érdeklődő azon az áron amin meghirdetted, vagy azonnal megszakítod az egész ügyletet (tiltod ha kell).

2023. okt. 8. 09:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerződés van? Nincs. Így hát senkit nem terhel semmilyen kötelezettség ez ügyben. Persze más lenne a helyzet, ha előre elutalta volna a vételárat, de nyilván nem tett így. Ha hagyod magad hülyének nézni, vagy netalán az vagy, azzal nem sokat tudunk kezdeni. Például ha el szeretne adni az ember valamit, és van némi tapasztalata is a különféle online hirdetésekben, akkor jól tudja, hogy simán rászállnak különféle c.. akarom mondani emberek, és talán 20 érdeklődőből 1 lesz olyan, akit valóban érdekel is a termék, és hajlandó kifizetni az általad meghatározott árat.
2023. okt. 8. 15:27
 3/4 A kérdező kommentje:
#2-esnek: "Ha hagyod magad hülyének nézni, vagy netalán az vagy, azzal nem sokat tudunk kezdeni." Nem értem, hogy egy kérdés megválaszolásánál miért kell személyeskedni. Nem vagyok hülye. Te viszont bunkó vagy! Ha nem tudsz értelmes választ adni, inkább ne írj semmit!
2023. okt. 8. 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:
#3Ha szerinted ez nem volt értelmes válasz, akkor gratulálok. Szintúgy teszem ezt szellemi felsőbbrendűséged iránt, csak ott van a gond, hogy én nem személyeskedtem, te viszont minden további nélkül azzal kezdtél, emellé volt bőr a képeden engem bunkónak neveni, mert épp nem simogatom a kis lelkedet. Szállj magadba, de nagyon mélyen, és gondolkozz el azon, hogy miért van ez.
2023. okt. 8. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!