Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miben különbözik a capo és az...

Miben különbözik a capo és az ha egy fél hanggal feljebb fogok egy akkordot?

Figyelt kérdés

Már régóta szerettem volna megtanulni gitározni. Még kezdőnek számítok. Tanárra sajnos nincsen pénzem.

A capoval ugyanúgy egy fél hanggal feljebb fogom le az akkordot? Csak mert úgy tudom, hogy a capoval egy oktávval feljebb kell fogni, de mégis ha olyan akkord van amit egy fél hanggal feljebb kell fogni az ujjaim ugyan azt csinálják mint egy capo? vagy akkor ez most h van? nagyon nem értem. kérem segítsetek! remélem érhető az amit szeretnék tudni, elnézést, hogy ilyen kelekótyán fogalmaztam meg a kérdésem. köszönettel

2010. okt. 17. 19:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Bárhova teheted a capot. Ha pl. egy E dúrt (022100) egyel feljebb viszel (133211), akkor F dúrt kapsz. Azt, hogy az 1. bundot a capoval, vagy a (mutató)ujjaddal fogod le az összes húron, teljesen mindegy. A capo akkor jó, ha olyan dalt akarsz transzponálni, amiben gyorsan kéne váltani mondjuk üres húr és 7. bund között.
2010. okt. 17. 20:15
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ! :)
2010. okt. 18. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!