Lejárt a személyi igazolványom, online el tudom intézni az új személyit vagy be kell mennem az okmányirodába?
(Annyi jó az 1-es válaszban, hogy csak személyesen igényelhető – kormányablakban, okmányirodában, konzuli tisztviselőnél.
Nem a fénykép és az aláírás miatt, ezek a vezetői engedélyen is vannak, mégis lehet online igényelni. A vezetői engedély Magyarországon a személyazonosító igazolvánnyal egyenértékűen alkalmas a személyazonosításra.
Nekem 9 évig nem volt személyazonosító igazolványom, mindenhol megfelelt a vezetői engedélyem: szavazhattam vele, jó volt banki ügyintézéshez, a feltöltőkártyás telefon évenkénti adategyeztetéséhez, közösségi közlekedési eszköz használathoz, stb.
Magyarország területén a jogszabályok személyazonosításra alkalmasnak minősítik az érvényes személyazonosító igazolványt, a vezetői engedélyt és az útlevelet.
Az ujjnyomat vétel miatt van szükség a személyes jelenlétre.
2021. augusztus 1-ig a személyazonosító igazolványt igénylő visszautasíthatta az ujjnyomat vételt, azóta csak akkor nem vesznek ujjnyomatot, ha az igénylő adott életkor alatt van, vagy annak adására fizikailag képtelen.
Képen a jogszabályváltozás: [link] )
Helyben csinálják a képet, kell az ujjlenyomatod és az aláírásod.
Ne legyél lusta, menj és csináld. Nem harapnak.
Emellett bármi kérdésed van, egyenesen kapsz korrekt választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!